Prostreno.cz

Lasagne s lilkem

vegetariánská variace na klasické lasagne

25.05.2014 lanvin
1h a 50min

30min příprava

1h a 20min vaření

766 kJ / 183 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ˚C.
  2. Na plotnu dejte velký hrnec naplněný vodou asi do 1/3 a přiveďte ji k varu.
  3. Lilky omyjte a podélně rozřízněte. Naskládejte je do kovového cedníku, který položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se lilky nedotýkaly vody. Hrnec zaklopte poklicí a takto duste lilky asi 30 minut doměkka.
  4. Podušené lilky přendejte na prkénko a nahrubo je nasekejte. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky
  5. Na plotně rozpalte velkou pánev se3 lžícemi olivového oleje, přidejte lilek, česnek, tymián ,nasekané lístky bazalky a podrcenou sušenou chilli papričku.
  6. Směs restujte asi 10 minut, pak přidejte obě plechovky rajčat,ocet balsamico, dochuťte solí , pepřem a povařte dalších 10 minut.
  7. Dno zapékací nádoby pokryjte vrstvou zeleninové náplně, kterou posypte strouhaným čedarem a trochou parmezánu, zakryjte pláty čerstvých lasagní
  8. Vrstvení opakujte 1–2x,poslední vrstva budou lasagně,potřené rajčatovou směsí
  9. Na závěr posypte parmezánem a pokropte je trochou olivového oleje.
  10. Lasagne zapékejte 25 minut.

TIP:

tip: čerstvé lasagně najdete v chladících pultech supermarketu


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,25 g
  • Sacharidy:

    43,61 g
    • Cukry:

      15,20 g
  • Tuky:

    139,93 g
  • Vláknina:

    20,34 g

Aktivita pro spálení:

287 kcal
35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lasagne s lilkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba