Prostreno.cz

Tymiánový chléb

recept na voňavý domácí chléb,výsledek vás ohromí báječnou chutí
26.05.2014 lanvin
3h a 0min

2h a 0min příprava

60min vaření

1483 kJ / 354 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek.
  2. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu kynout.
  3. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez do kříže a nechte přikryté ještě půl hodiny kynout.
  4. Troubu předehřejte na 230 °C.
  5. Těsně před vložením do trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapékejte.
  6. Pak teplotu trouby snižte na 170 °C a chléb volně dopékejte asi 50 minut.
  7. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    120,22 g
  • Sacharidy:

    1029,32 g
    • Cukry:

      250,50 g
  • Tuky:

    12,32 g
  • Vláknina:

    51,80 g

Aktivita pro spálení:

2436 kcal
304

minut jízdy na kole

232

minut běhu

727

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tymiánový chléb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba