Prostreno.cz

Pečená treska se slaninou

Ryba se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou.

29.05.2014 Mikeš
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

551 kJ / 131 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě do měkka.
  3. Slaninu položte na plech s pečícím papírem, pečte v troubě, dokud není zlatá, asi 10 až 12 minut, pak nakrájejte slaninu na malé kousky.
  4. Filé tresky osolte, opepřete a zvolna opečte na oleji s máslem.
  5. K uvařeným, scezeným bramborám přidejte máslo, smetanu a brambory rozšťouchejte je, dochuťte solí a pepřem a vmíchejte jemně nakrájenou jarní cibulku.
  6. Tresku podávejte s bramborami, vše posypte slaninou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    229,32 g
  • Sacharidy:

    306,82 g
    • Cukry:

      31,25 g
  • Tuky:

    247,15 g
  • Vláknina:

    42,00 g

Aktivita pro spálení:

1048 kcal
131

minut jízdy na kole

99

minut běhu

312

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené rybí filé

(16 hlasů)
55min
463 kJ

Losos s koriandrem

(16 hlasů)
30min
1102 kJ

Treska zapečená s cuketou

(12 hlasů)
50min
406 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

rybí filé z tresky

82 kcal / 100g
B18 g
S0,1 g
T0,4 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená treska se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba