Prostreno.cz

Hovězí pečeně s rozmarýnem

Hovězí s rozmarýnem omáčkou z červeného vína.

04.06.2014 Mikeš
4h a 50min

20min příprava

4h a 30min vaření

408 kJ / 97 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso poprašte solí, pepřem a vetřete do masa
  2. V hrnci na oleji maso ze všech stran opečte. Hovězí vyjměte, do hrnce vložte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, navrch posaďte maso a zalijte vínem i vývarem, na maso položte větvičky tymiánu, přikryjte a duste na velmi mírném plameni (v troubě při 150 °C) až čtyři hodiny.
  3. Ke konci přidejte mrkev.
  4. Jakmile je hovězí zcela měkké, vyjměte ho i s mrkví. Omáčku zaprašte moukou, nechte zasmahnout, zalijte studenou vodou, odvařte přípečky a asi dvacet minut mírně vařte.
  5. Jestli chcete mít opravdu hladkou omáčku, propasírujte ji, podávejte v omáčníku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,64 g
  • Sacharidy:

    264,50 g
    • Cukry:

      9,00 g
  • Tuky:

    124,58 g
  • Vláknina:

    75,00 g

Aktivita pro spálení:

97 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení





Podobné recepty

Plněné hovězí plátky

(15 hlasů)
1h a 50min
381 kJ

Grilovaná hovězí svíčková s okurkou

(19 hlasů)
60min
702 kJ

Plněná hovězí svíčková

(17 hlasů)
3h a 0min
355 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí pečeně s rozmarýnem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba