Prostreno.cz

Vepřová panenka pečená v troubě

Panenka v zázvorové marinádě.

11.06.2014 lentilka
55min

20min příprava

35min vaření

828 kJ / 197 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse.
  2. Do marinády vložte maso a nechte ho marinovat nejmíň hodinu, lepší je nechat maso marinovat přes noc.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C a nasucho rozehřejte pánev, kterou můžete dát i do trouby.
  4. Vyjměte vepřové z marinády,nakrájejte na silné plátky a zprudka ho ze všech stran opečte dozlatova (povrch se zatáhne a maso zůstane uvnitř pěkně šťavnaté).
  5. Poté pánev s vepřovým přemístěte do trouby, přilijte marinádu a pečte 20 - 25 minut, aby maso pěkně zkřehlo, během pečení ho občas přelijte marinádou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    200,70 g
  • Sacharidy:

    79,70 g
    • Cukry:

      27,66 g
  • Tuky:

    154,29 g
  • Vláknina:

    17,00 g

Aktivita pro spálení:

673 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

200

minut uklízení





Podobné recepty

Placičky z mletého masa

(22 hlasů)
1h a 5min
870 kJ

Vepřová panenka s jablky

(24 hlasů)
60min
720 kJ

Vepřové maso se smetanovou omáčkou

(17 hlasů)
1h a 20min
905 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar tonda
11.02.2022
Avatar verrca
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka pečená v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba