Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk.

26.10.2015 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

720 kJ / 172 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. V misce promíchejte jablečný džem, citronovou šťávu a koření.
  3. Vepřovou panenku potřete polovinou jablečné směsi, maso dejte do pekáčku, podlijte vývarem, přikryjte například alobalem, nebo pečícím papírem a pečte 15 minut, pak maso odkryjte a pečte dalších 15 minut.
  4. Jablka nakrájejte, potřete zbývající směsi džemu a v pánvi na másle jablka orestujte.
  5. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s jablky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    192,87 g
  • Sacharidy:

    70,27 g
    • Cukry:

      47,30 g
  • Tuky:

    112,88 g
  • Vláknina:

    7,72 g

Aktivita pro spálení:

515 kcal
64

minut jízdy na kole

49

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso plněné pórkem

(22 hlasů)
1h a 25min
665 kJ

Pečená vepřová krkovice

(12 hlasů)
1h a 50min
925 kJ

Pečené kotlety s růžičkovou kapustou

(16 hlasů)
1h a 20min
471 kJ
Více receptů

Celkem 15 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
10.12.2016
Avatar kamila76
26.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

džem

250 kcal / 100g
B0,5 g
S60 g
T0,3 g

koření

345 kcal / 100g
B12 g
S58 g
T13 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba