Prostreno.cz

Angreštový džem s mátou

Vynikající na chléb s máslem, nebo tousty.

27.06.2014 sun
40min

20min příprava

20min vaření

510 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Opláchnutý angrešt dejte do hrnce, přidejte 140 ml vody a přiveďte k varu.
  2. Při nízké teplotě vařte asi 15 minut, dokud bobule nepopraskají.
  3. Rozvařený angrešt propasírujte sítkem s většími oky a nechte vychladnout.
  4. K pyré přidejte želírovací cukr a vařte asi 2 - 3 minuty.
  5. Ke konci vaření přidejte nasekané lístky máty.
  6. Horký džem naplňte do skleniček a pevně uzavřete.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,90 g
  • Sacharidy:

    394,20 g
    • Cukry:

      340,00 g
  • Tuky:

    5,00 g
  • Vláknina:

    42,40 g

Aktivita pro spálení:

810 kcal
101

minut jízdy na kole

77

minut běhu

241

minut uklízení





Podobné recepty

Bezinkový džem se skořicí

(14 hlasů)
40min
856 kJ

Ostružinový sirup

(13 hlasů)
55min
445 kJ

Meruňkový džem

(13 hlasů)
40min
207 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Angreštový džem s mátou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba