Prostreno.cz

Bramborové plátky s parmezánem

Pikantní brambory ochucené parmazánem, sypané paprikou a petrželkou.

30.06.2014 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

596 kJ / 142 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Rozehřáté máslo, sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku promíchejte v misce.
  3. Dobře omyté brambory nakrájejte na plátky, dejte do mísy a promíchejte s připraveným máslem.
  4. Do zapékací misky dejte vrstvu brambor, posypte je nasekanou paprikou, polovinou sýra a nahoru dejte zbytek brambor, zakryjte a pečte 30 minut.
  5. Odkryjte, posypte zbývajícím sýrem a pečte nezakryté 20 - 30 minut.
  6. Posypte petrželkou a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,31 g
  • Sacharidy:

    282,28 g
    • Cukry:

      18,72 g
  • Tuky:

    170,32 g
  • Vláknina:

    37,04 g

Aktivita pro spálení:

487 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Brambory pečené s tymiánem

(13 hlasů)
1h a 20min
404 kJ

Bramborové nudličky se sýrovou omáčkou

(14 hlasů)
35min
545 kJ

Bramborová kaše zapečená s hlívou

(12 hlasů)
60min
729 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborové plátky s parmezánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba