Prostreno.cz

Zeleninová omáčka k pečenému masu

Vynikající doplněk ke kuřecímu, krůtímu nebo vepřovému masu s bramborovou kaší.

28.07.2014 sun
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

331 kJ / 79 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ˚C.
  2. Do velké mísy dejte jablka, nakrájený celer, cibuli, mrkev a jemně nakrájený česnek, přidejte olivový olej, snítky tymiánu, rozmarýnu, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Směs dejte do pekáčku a pečte přibližně 30 minut, zeleninu občas promíchejte, pokud je třeba, podlijte malým množstvím vývaru.
  4. Pekáček vyndejte, postavte na sporák, vmíchejte víno, jablečný ocet, bobkový list, kuřecí vývar a vařte, až se kapalina zredukuje na polovinu.
  5. Odstraňte bobkový list, rozmarýn, tymián a rozmixujte ponorným mixérem, pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji zředit vývarem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,76 g
  • Sacharidy:

    264,10 g
    • Cukry:

      57,62 g
  • Tuky:

    50,65 g
  • Vláknina:

    64,14 g

Aktivita pro spálení:

228 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení





Podobné recepty

Dresink s rukolou

(8 hlasů)
20min
835 kJ

Estragonová zálivka

(11 hlasů)
20min
264 kJ

Pikantní limetkový dresink

(10 hlasů)
15min
825 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninová omáčka k pečenému masu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba