Prostreno.cz

Zmrzlinová želva

Připravte dětem na oslavu zmrzlinovou želvu.

13.08.2014 Mikeš
6h a 40min

6h a 0min příprava

40min vaření

1305 kJ / 311 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Plech nebo tác, který se vejde do mrazáku, vyložte potravinářskou fólií.
  2. Naběračkou na zmrzlinu na něj vytvarujte třicet kopečků vanilkové, zmrzliny. Přidejte kopeček čokoládové a dejte minimálně na hodinu do mrazáku.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte ohnivzdornou mísu o objemu zhruba litr a čtvrt.
  5. Do jiné mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a promíchejte, přidejte vajíčka, žloutek, mléko, vanilkový extrakt a opatrně promíchejte.
  6. Nakonec co nejrychleji vmíchejte máslo. Těsto přelijte do mísy a pečte třicet až pětatřicet minut.
  7. Nechte zchladnout. Korpus dvakrát až třikrát horizontálně prořízněte a promažte vrstvou zmrzliny.
  8. Širší mísu o objemu tři litry vyložte potravinářskou fólií a dno i boky vyskládejte kopečky zmrzliny.
  9. Doprostřed dejte naplněný korpus (rovnou stranou nahoru) a vršek zamázněte zmrzlinou. Přetáhněte fólií a dejte na čtyři hodiny do mrazáku.
  10. Těsně před oslavou mísu vyndejte z mrazáku a krunýř vyklopte na servírovací talíř.
  11. Z kopečku čokoládové zmrzliny udělejte hlavu, z ovocných čoček s kapkou čokoládové polevy oči a z miňonek nohy. Rychle podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    159,85 g
  • Sacharidy:

    1221,42 g
    • Cukry:

      805,94 g
  • Tuky:

    546,63 g
  • Vláknina:

    28,80 g

Aktivita pro spálení:

1779 kcal
222

minut jízdy na kole

169

minut běhu

531

minut uklízení





Podobné recepty

Citrónová zmrzlina

(32 hlasů)
20min
633 kJ

Banánová teplá zmrzlina

(16 hlasů)
15min
1777 kJ

Dezert se zmrzlinou

(11 hlasů)
20min
650 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zmrzlinová želva

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba