Prostreno.cz

Švestkové knedlíky sypané mákem

Báječné knedlíky z odpalovaného těsta.

26.08.2014 lentilka
55min

30min příprava

25min vaření

970 kJ / 231 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol, pak těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout.
  2. Švestky důkladně omyjte, osušte, vypeckujte a místo pecky dovnitř vložte kostku cukru.
  3. Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučeném vále znovu propracujte.
  4. Vyválejte asi půlcentimetrový plát.
  5. Těsto rozkrájejte na čtverce zhruba 6 x 6 cm (podle velikosti plodu),do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky.
  6. Vařte v mírně osolené vodě 5 – 10 minut.
  7. Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára.
  8. Na talíři je posype mletým mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným zbylým máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    118,60 g
  • Sacharidy:

    676,02 g
    • Cukry:

      408,60 g
  • Tuky:

    263,00 g
  • Vláknina:

    33,00 g

Aktivita pro spálení:

1386 kcal
173

minut jízdy na kole

132

minut běhu

413

minut uklízení





Podobné recepty

Gnocchi s jablky

(12 hlasů)
30min
510 kJ

Banánová rýže

(15 hlasů)
40min
723 kJ

Banánové palačinky

(17 hlasů)
35min
664 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestkové knedlíky sypané mákem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba