Prostreno.cz

Domácí jablečný ocet

Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, které příznivě ovlivňují naši pokožku, kosti, srdce i cévy. Zkuste si jej snadno vyrobit doma.

17.09.2014 lanvin
25min

25min příprava

0min vaření

218 kJ / 52 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka umyjte, nastrouhejte i se slupkou a jádřincem, vložte do pětilitrové sklenice a zalijte vodou tak, aby sahala pět centimetrů nad jablka.
  2. Uzavřete víčkem a nechte týden stát na teplém místě. Dvakrát za den sklenici odklopte a obsah promíchejte dřevěnou vařečkou.
  3. Po týdnu sceďte, opět uzavřete nádobu a uložte na dalších 21 dní na temné místo, například do spíže.
  4. Potom ocet přeceďte přes plátýnko, nalijte do lahví, uzavřete a uchovávejte v lednici.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,00 g
  • Sacharidy:

    195,00 g
    • Cukry:

      150,00 g
  • Tuky:

    6,00 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

389 kcal
48

minut jízdy na kole

37

minut běhu

116

minut uklízení





Podobné recepty

Paprika s medem

(9 hlasů)
35min
432 kJ

Pikantní rajčata

(10 hlasů)
55min
215 kJ

Sterilované cuketové řezy

(9 hlasů)
1h a 25min
276 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

50min
(35 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Domácí jablečný ocet

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba