Prostreno.cz

Koláč s tmavým hroznovým vínem

Vypadá jako obyčejný koláč, ale jeho výjimečnost se ukrývá v nastrouhané pomerančové kůře, která mu dává nezaměnitelnou příchuť.

23.10.2014 sun
1h a 20min

25min příprava

55min vaření

1033 kJ / 246 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení).
  3. Máslo dejte rozpustit a nechte vychladnout.
  4. Vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte v mixéru na hustý krém, přidejte rozpuštěné máslo, olej a mléko a vše dobře promíchejte.
  5. Pak přisypte prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli.
  6. Do směsi přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru, hrozny a vše dobře promíchejte.
  7. Nalijte do formy a pečte přibližně 45 - 55 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    120,50 g
  • Sacharidy:

    870,20 g
    • Cukry:

      501,64 g
  • Tuky:

    322,66 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

845 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

252

minut uklízení





Podobné recepty

Grilované plátky ananasu s brusinkovým krokantem

(24 hlasů)
60min
294 kJ

Sorbet ze sušených brusinek

(14 hlasů)
3h a 35min
438 kJ

Citrónový koláč

(22 hlasů)
1h a 5min
843 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar heenna
06.05.2016
Avatar deeana
10.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Koláč s tmavým hroznovým vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba