Prostreno.cz

Filo těsto plněné špenátem

Závin se špenátem, hermelínem a sýrem ricotta.

29.10.2014 lentilka
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

1401 kJ / 334 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek nechte zesklovatět na lžíci oleje.
  3. Rozmražený špenát vymačkejte a přidejte k cibuli, dále přidejte sýr, nebo tvaroh, dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, míchejte, až se vše spojí.
  4. Směs nechte vychladnout, pak do směsi vmíchejte ořechy. 6 listů těsta rozložte vedle sebe tak, aby se překrývaly a potřete je rozpuštěným máslem.
  5. Na těsto rozprostřete špenát, minimálně 4 cm od okraje, na špenát položte plátky hermelínu a přikryjte zbývajícími listy těsta, těsto a okraje potřete máslem a okraje založte dospodu.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 minut.
  7. Podávejte teplé nebo studené.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,46 g
  • Sacharidy:

    757,98 g
    • Cukry:

      26,74 g
  • Tuky:

    542,87 g
  • Vláknina:

    48,13 g

Aktivita pro spálení:

1380 kcal
172

minut jízdy na kole

131

minut běhu

411

minut uklízení





Podobné recepty

Muffiny s kyselým zelím a brusinkami

(8 hlasů)
50min
1074 kJ

Brusinkové muffiny s olivami

(16 hlasů)
50min
520 kJ

Koláč s konzervovaným tuňákem

(15 hlasů)
55min
744 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Filo těsto plněné špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba