Prostreno.cz

Rýžový pudink

Jednoduchý dezert, nebo sladký oběd s rozinkami, vonící rumem.

02.02.2015 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

1083 kJ / 258 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Vymažte máslem 5 malých zapékacích misek.
  3. V malé misce smíchejte rozinky a rum.
  4. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce, smetanu, mléko a cukr.
  5. Vmíchejte rýži a rozinky s rumem.
  6. Směs rozdělte do misek a posypte skořicovým cukrem.
  7. Misky uložte na vyšší plech, na plech nalijte horkou vodu, aby byla alespoň do poloviny misek.
  8. Pečte 35 - 40 minut.
  9. Podávejte teplé. Dezert podávejte se zmrzlinou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,66 g
  • Sacharidy:

    631,14 g
    • Cukry:

      416,40 g
  • Tuky:

    187,05 g
  • Vláknina:

    1,80 g

Aktivita pro spálení:

942 kcal
117

minut jízdy na kole

89

minut běhu

281

minut uklízení





Podobné recepty

Jednoduchý čokoládový dortík

(24 hlasů)
1h a 5min
1350 kJ

Plněná jablka muscovado

(20 hlasů)
40min
522 kJ

Koláčky s rozinkami

(22 hlasů)
50min
937 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rum

231 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

zmrzlina

207 kcal / 100g
B3 g
S24 g
T10 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový pudink

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba