Prostreno.cz

Čipsy ze sladkých brambor

Trošku jiné čipsy… domácí ....z trouby.

07.04.2015 sun
35min

20min příprava

15min vaření

1378 kJ / 329 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Oloupanou bramboru nakrájejte pomocí mandolíny, nebo v kuchyňském robotu na velmi tenké plátky.
  3. V misce promíchejte nakrájené bramborové plátky, olej, sůl, pepř a parmezán.
  4. Plátky nasypte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se jen trochu překrývaly. Pečte 10 - 15 minut, do křupava.

TIP:

Kumara jinak označované jako batáty, sladké brambory. Oranžové typy jsou bohaté na beta-karoten, fialové zase obsahují hromadu antioxidantů. Některé studie uvádějí, že jich mají dokonce třikrát více než borůvky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,60 g
  • Sacharidy:

    31,74 g
    • Cukry:

      1,31 g
  • Tuky:

    83,12 g
  • Vláknina:

    4,50 g

Aktivita pro spálení:

487 kcal
60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Křehká domácí pizza

(37 hlasů)
30min
1288 kJ

Pečené sýrové kuličky

(18 hlasů)
50min
1040 kJ

Ochucený sýr k sušenkám

(18 hlasů)
25min
1159 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

sladké brambory batáty

86 kcal / 100g
B1 g
S20 g
T0,38 g

parmezán

392 kcal / 100g
B35 g
S3 g
T28 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čipsy ze sladkých brambor

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba