Prostreno.cz

Kuřecí plátky s artyčoky

Artyčoky jsou oblíbené především ve středomořské kuchyni, nechte vyniknout jejich masitou chuť ve spojení s kuřecím masem.

04.05.2015 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

686 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a orestujte z obou stran plátky masa, přibližně 4 - 5 minut na každé straně.
  3. Maso vyndejte na talíř.
  4. Na stejnou pánev nalijte víno, nebo vývar a nechte zredukovat na polovinu.
  5. Vložte zpět maso, přidejte okapané artyčoky, kapary, ořechy, přikryjte a duste 15 minut, nebo až je maso zcela měkké.
  6. Podávejte s těstovinou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,56 g
  • Sacharidy:

    122,70 g
    • Cukry:

      1,32 g
  • Tuky:

    103,51 g
  • Vláknina:

    35,52 g

Aktivita pro spálení:

534 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

159

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem a cuketou

(21 hlasů)
50min
904 kJ

Špíz z lososa a tresky

(16 hlasů)
40min
408 kJ

Brambory se třemi druhy sýra

(11 hlasů)
1h a 10min
685 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky s artyčoky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba