Prostreno.cz

Hrachová polévka s uzeným masem

Hustá, sytá polévka ze žlutého hrachu, podávána jako hlavní chod.

06.05.2015 sun
50min

20min příprava

30min vaření

328 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji nechte zpěnit nakrájenou cibuli, oloupanou a nakrájenou mrkev a nakrájený celer.
  2. Přidejte hrách, bobkový list, tymián, zalijte vodou a vařte, až je hrách měkký.
  3. Vyndejte bobkový list, tymián a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, dochuťte solí a pepřem, případně citrónovou šťávou. Vařte ještě 5 minut.
  5. Podávejte s uzeným masem a sterilovaným hráškem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    101,07 g
  • Sacharidy:

    333,12 g
    • Cukry:

      37,61 g
  • Tuky:

    100,59 g
  • Vláknina:

    112,27 g

Aktivita pro spálení:

280 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení





Podobné recepty

Rajčatová polévka

(13 hlasů)
50min
194 kJ

Hovězí polévka s hlívou

(14 hlasů)
55min
354 kJ

Celerová polévka s modrým sýrem

(13 hlasů)
40min
297 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka s uzeným masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba