Prostreno.cz

Marinovaný flank steak

Pořádný kus masa z hovězího pupku, marinovaný v pikantní marinádě.

15.05.2015 lentilka
25min

10min příprava

15min vaření

1381 kJ / 330 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do masa vytvořte nožem na povrchu steaku mřížku (ale jen pár milimetrů), aby se vám steak "nekroutil".
  2. V mělké misce nebo uzavíratelném plastovém sáčku promíchejte ingredience na marinádu.
  3. Do misky, nebo sáčku vložte maso a obalte ho marinádou, marinujte v chladu 8 - 12 hodin. Před grilováním maso osušte papírovou utěrkou.
  4. Grilujte přikryté poklopem na rozpáleném grilu z každé strany 4 - 6 minut, pak nechte maso na teplém místě přibližně 7 minut odpočinout. Maso se griluje vcelku.
  5. Maso nakrájejte a podávejte.

TIP:

Flank steak – je steak z hovězího pupku, přesněji část spodního šálu. Flank steak se připravuje na grilu,na pánvi nebo se může podávat dušený. Steak je nejlepší když má jasně červenou barvu. Před podáváním je vhodné ho nakrájet proti vláknu. V tomto receptu můžete zaměnit hovězí maso za krůtí, nebo kuřecí prsa.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    189,50 g
  • Sacharidy:

    119,10 g
    • Cukry:

      40,32 g
  • Tuky:

    284,76 g
  • Vláknina:

    22,72 g

Aktivita pro spálení:

1284 kcal
160

minut jízdy na kole

122

minut běhu

383

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí prsa s avokádovým salátem

(16 hlasů)
30min
471 kJ

Pečená zelenina s klobásou

(10 hlasů)
40min
740 kJ

Grilovaný jehněčí kebab

(20 hlasů)
50min
466 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g

sušený zázvor

335 kcal / 100g
B3 g
S71 g
T5 g

česneková sůl

127 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T0,2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný flank steak

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba