Prostreno.cz

Králík s hořčičnou omáčkou

Dietní králičí maso lze připravit tak, aby chutnalo i těm, kteří králíka moc nemusí.

07.07.2015 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

633 kJ / 151 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a králíka ze všech stran opečte.
  3. Maso vyndejte na talíř a v kastrolu nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  4. Přidejte bílé víno a vařte až se víno zredukuje na polovinu.
  5. Přidejte kuřecí vývar, smetanu, hořčici a tymián.
  6. Do omáčky vložte králíka, přikryjte a duste doměkka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,65 g
  • Sacharidy:

    176,23 g
    • Cukry:

      40,55 g
  • Tuky:

    190,01 g
  • Vláknina:

    20,40 g

Aktivita pro spálení:

458 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

136

minut uklízení





Podobné recepty

Králík na žampionech

(12 hlasů)
1h a 30min
596 kJ

Králík na rozmarýnu

(8 hlasů)
1h a 50min
864 kJ

Králičí stehna s fíky

(14 hlasů)
1h a 30min
770 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba