Prostreno.cz

Francouzský jablkový koláč

Mezi klasickými francouzskými sladkostmi má čestné místo obrácený koláč tarte Tatin.

20.07.2015 lentilka
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

768 kJ / 183 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Dortovou formu vymažte tukem a na dno rovnoměrně rozložte plátky jablek, posypte je mandlemi.
  3. Do velké mísy rozklepněte vejce, přilijte mléko, vanilkový extrakt, máslo a dobře vymíchejte.
  4. Postupně přidávejte prosetou mouku, prášek do pečiva, cukr a důkladně promíchejte.
  5. Těsto vlijte do formy na jablka.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 40 minut.
  7. Pak nechte 10 minut zchladnout a vyklopte koláč na servírovací talíř.
  8. Podávejte teplý, nebo vlažný.

TIP:

Cukr můžete nechat předem rozpustit v rendlíku: 2 lžíce másla + cukr zahřejte a míchejte, až se cukr rozpustí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,38 g
  • Sacharidy:

    376,68 g
    • Cukry:

      227,22 g
  • Tuky:

    114,33 g
  • Vláknina:

    24,30 g

Aktivita pro spálení:

336 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Mrkvový dezert

(26 hlasů)
30min
401 kJ

Dezert s rebarborou

(23 hlasů)
1h a 5min
395 kJ

Jablečný dezert s rebarborou

(25 hlasů)
40min
633 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Francouzský jablkový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba