Prostreno.cz

Fazolkový salát

Fazolky marinované s dijonskou hořčicí a bylinkami.

19.08.2015 sun
4h a 23min

4h a 20min příprava

3min vaření

990 kJ / 236 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazolky blanšírujte 3 minuty ve vařící vodě s 1 a ½ lžičky soli.
  2. Fazolky sceďte a vložte je do ledové vody-vodu si připravte nejlépe s kostkami ledu, fazolky nechte ve vodě dokud nevystydnou, pak fazolky sceďte a dejte je do mísy.
  3. K fazolkám přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Ingredience na marinádu v misce důkladně prošlehejte, podle chuti osolte a fazolky zalijte, promíchejte a nechte v chladu minimálně 4 hodiny marinovat.
  5. Salát během marinování alespoň jednou promíchejte.

TIP:

Salát můžete posypat sezamovými semínky


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,03 g
  • Sacharidy:

    186,02 g
    • Cukry:

      31,40 g
  • Tuky:

    223,46 g
  • Vláknina:

    50,34 g

Aktivita pro spálení:

733 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

218

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z červených brambor

(19 hlasů)
40min
538 kJ

Jednoduchý okurkový salát

(19 hlasů)
25min
191 kJ

Ledový salát s rajčaty

(24 hlasů)
25min
620 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

dijonská hořčice

174 kcal / 100g
B7 g
S6 g
T12 g

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

Červená cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazolkový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba