Prostreno.cz

Celerová polévka

Chutná polévka z řapíkatého celeru.

31.03.2011 lanvin
25min

10min příprava

15min vaření

474 kJ / 113 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, omytý celer nakrájejte. Dejte do hrnce na rozpuštěné máslo a krátce orestujte. Zasypte moukou, promíchejte a pomalu přidávejte vývar a pak smetanu. Přidejte špetku soli, ořechy a vařte 15 minut.
  2. Hotovou polévku na talíři posypte rozdrobenou nivou.

TIP:

Celer pochází z jižní Evropy. Římané kořen používali k okořenění pokrmů a z listů zhotovovali smuteční věnce. Od nepaměti je celer zařazován mezi nejpůsobivější afrodiziaka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,06 g
  • Sacharidy:

    145,66 g
    • Cukry:

      17,36 g
  • Tuky:

    206,72 g
  • Vláknina:

    12,90 g

Aktivita pro spálení:

588 kcal
73

minut jízdy na kole

56

minut běhu

175

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z řapíkatého celeru

(27 hlasů)
35min
152 kJ

Polévka z mražené zeleniny

(24 hlasů)
30min
131 kJ

Celerová polévka s hruškou

(14 hlasů)
40min
175 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

sýr niva

353 kcal / 100g
B20 g
S2 g
T29 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba