Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru

Polévka plná vitamínů.

18.01.2012 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

152 kJ / 36 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájený celer – malou misku nakrájeného celeru si odložte na dekoraci, nakrájenou papriku a restujte 5 minut. Zalijte vývarem a vařte přibližně 20 minut.
  2. Před koncem vaření přidejte do polévky velmi jemně nakrájený česnek a polévku podle chuti osolte a opepřete. Polévku rozmixujte. Porce polévky před podáváním posypte nakrájeným celerem.

TIP:

Pro velice nízký obsah kalorií a vysoký obsah výživných látek je výbornou dietní zeleninou i skvělou součástí zdravé stravy. Je vynikajícím zdrojem vitamínu C. Jeho specifickou chuť a vůni vytváří éterický olej. Celer řapíkatý posiluje činnost ledvin. Podporuje činnost pohlavních žláz. Je vhodný při artritidě, revmatismu a dně. Taktéž při nervových slabostech, neboť snižuje množství stresových hormonů a tím uklidňuje nervy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,75 g
  • Sacharidy:

    117,28 g
    • Cukry:

      11,05 g
  • Tuky:

    49,79 g
  • Vláknina:

    5,62 g

Aktivita pro spálení:

148 kcal
18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s topinambury

(20 hlasů)
45min
162 kJ

Vydatná bramborová polévka

(21 hlasů)
50min
466 kJ

Sladká dýňová polévka

(20 hlasů)
35min
125 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba