Prostreno.cz

Vaječné "houby"

Pro koledníky a nejen pro ně.

24.03.2011 lanvin
25min

20min příprava

5min vaření

528 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Křepelčí vejce vařte v mírně osolené vodě zvolna 5 minut, pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
  2. Rajčata překrojte napůl a odeberte jen malinké množství dužiny, aby vznikl klobouček. Talíř posypte koprem a rozložte na talíř vejce.
  3. Na každé vajíčko dejte klobouček z rajčete. Můžete posypat hrubou solí, případně udělat majonézou puntíky.

TIP:

Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími asi 4-5 krát menší, předčí je však vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa, hořčíku, vápníku, fosforu, zinku, mědi a vitamínů 81, 82, 86, dále velmi nízkou hladinou cholesterolu. Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny, minerální látky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    220,66 g
  • Sacharidy:

    30,28 g
    • Cukry:

      7,60 g
  • Tuky:

    164,26 g
  • Vláknina:

    4,00 g

Aktivita pro spálení:

221 kcal
27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení





Podobné recepty

Vaječná pomazánka

(27 hlasů)
10min
1064 kJ

Vaječná pomazánka se šunkou

(19 hlasů)
30min
672 kJ

Vaječná pomazánka

(16 hlasů)
25min
707 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rajče

18 kcal / 100g
B0,83 g
S3 g
T0,63 g

čerstvý kopr

43 kcal / 100g
B3 g
S7 g
T1 g

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vaječné "houby"

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba