Prostreno.cz

Kynuté buchty

Jsou chutné, voňavé a nadýchané, plněné mákem a vlašskými ořechy.

10.11.2015 Mikeš
1h a 55min

1h a 30min příprava

25min vaření

2436 kJ / 582 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozdrobené droždí zalijte asi 100 ml mléka, přidejte lžičku cukru a promíchejte. Nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte citronovou kůru, vanilku a zbytek cukru, žloutek, vychladlé máslo a vzešlé droždí.
  3. Postupně přidávejte zbylé mléko a vypracujte měkké těsto. Poprašte ho moukou a nechte hodinu kynout.
  4. Mák a mléko na náplň dejte do hrnce a přibližně 3 minuty za stálého míchání vařte. Přidejte zbývající ingredience kromě vlašských ořechů.
  5. Těsto rozválejte na asi centimetr silný plát a nakrájejte na čtverečky 5 × 5 cm.
  6. Rozdělte na ně náplň i vlašské ořechy a vytvarujte buchty.
  7. V pekáči pak rozehřejte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a vyskládejte (spojem dolů) do řad.
  8. Zapněte troubu na 200 °C. Buchty nechte v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je dejte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 180 °C a buchty pečte ještě deset až patnáct minut.
  9. Ještě horké je potřete rumem, smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody.
  10. Vychladlé buchty pocukrujte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    637,60 g
  • Sacharidy:

    1180,44 g
    • Cukry:

      410,95 g
  • Tuky:

    2674,29 g
  • Vláknina:

    243,42 g

Aktivita pro spálení:

1320 kcal
165

minut jízdy na kole

125

minut běhu

394

minut uklízení





Podobné recepty

Sladký krém z ricotty

(43 hlasů)
60min
1097 kJ

Perník z cukety

(17 hlasů)
1h a 15min
1116 kJ

Tažený závin

(23 hlasů)
1h a 50min
820 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kynuté buchty

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba