Prostreno.cz

Vepřová játra se smaženou cibulí

Česká klasika, na kterou se už možná zapomnělo.

17.05.2016 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

510 kJ / 121 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a opeče ji na 2 lžících sádla do zlatova.
  2. Očištěná játra nakrájejte na větší kousky.
  3. Na 2 lžících sádle játra opečte, při pečení játra posypte kmínem a kari kořením. Pečení trvá přibližně 10 minut.
  4. K játrům přidejte lístky tymiánu a přilijte koňak.
  5. Podlijte vývarem, přiveďte k varu a duste zvolna 10 – 15 minut, až budou játra hotová, není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší a tvrdší.
  6. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem, vypněte a v omáčce rozmíchejte máslo.
  7. Játra podávejte s cibulkou, můžete přidat lžičku brusinkové zavařeniny.

TIP:

K přípravě můžete použít i telecí játra.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    152,26 g
  • Sacharidy:

    104,81 g
    • Cukry:

      24,89 g
  • Tuky:

    96,06 g
  • Vláknina:

    11,67 g

Aktivita pro spálení:

535 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

159

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí játra s muškátovým vínem

(10 hlasů)
55min
591 kJ

Dušená hovězí játra

(9 hlasů)
1h a 5min
600 kJ

Kuřecí játra na víně

(8 hlasů)
40min
658 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra se smaženou cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba