Prostreno.cz

Salát z chřestu

Chřestový salát s cizrnou.

20.06.2016 sun
25min

25min příprava

563 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný chřest blanšírujte 2 - 4 minuty v závislosti na velikosti (nebo průměru) stonků, ve vařící, osolené vodě se lžíci citronové šťávy.
  2. Chřest vyndejte a vložte na několik vteřin do ledové vody, vyndejte a nechte dobře okapat.
  3. Do mísy dejte cizrnu, hrášek, okurku nakrájenou na proužky julienne, očištěný fenykl, nakrájený proužky julienne, mátu a nasekané lístky bazalky.
  4. Citronovou šťávu promíchejte s olejem, osolte, opepřete a směsí zeleninu pokapejte.
  5. Podávejte s kouskem citronu.

TIP:

Julienne - je zelenina nakrájená pomocí škrabky julienne na velmi jemné proužky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,71 g
  • Sacharidy:

    151,77 g
    • Cukry:

      32,75 g
  • Tuky:

    71,60 g
  • Vláknina:

    47,43 g

Aktivita pro spálení:

457 kcal
57

minut jízdy na kole

43

minut běhu

136

minut uklízení





Podobné recepty

Salát z ředkviček

(14 hlasů)
15min
105 kJ

Salát z malých rajčat

(11 hlasů)
45min
283 kJ

Salát z rokety a cukrového hrášku

(14 hlasů)
30min
853 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

zelený chřest

20 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,2 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z chřestu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba