Prostreno.cz

Krémová květáková polévka

Hustá květáková polévka která zasytí, v létě můžete podávat klidně jako hlavní chod.

01.07.2016 lanvin
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

366 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V zapékací misce smíchejte kousky květáku, cibuli a česnek.
  3. Květák pokapejte olejem, promíchejte tak, aby se vše obalilo, přikryjte a pečte přibližně 30 minut. V polovině pečení zeleninu promíchejte.
  4. Do velkého hrnce vložte květák, přidejte vývar, bobkový list a tymián.
  5. Přiveďte k varu a vařte přibližně 20 minut.
  6. Odstraňte bobkový list a pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte, přidejte smetanu a prohřejte.
  7. Podávejte posypané pažitkou a pepřem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,16 g
  • Sacharidy:

    230,68 g
    • Cukry:

      18,37 g
  • Tuky:

    111,17 g
  • Vláknina:

    50,67 g

Aktivita pro spálení:

265 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z předvařeného hrachu

(21 hlasů)
35min
312 kJ

Bramborový krém

(13 hlasů)
50min
673 kJ

Sýrová polévka s krutony

(20 hlasů)
35min
601 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová květáková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba