Prostreno.cz

Kynutý chlebíček s kandovaným ovocem

Chlebíček plný ovoce bude chutnat nejen ke kávě.

15.07.2016 lentilka
2h a 5min

1h a 30min příprava

35min vaření

1460 kJ / 348 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Šafrán namočte do vlažné vody a nechte 15 minut stát.
  2. Pak přidejte k šafránu rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
  3. Do mísy prosejte mouku, sušené mléko, kukuřičný škrob, muškátový oříšek a sůl.
  4. V mouce udělejte malý důlek, přidejte máslo se šafránem a přisypte droždí.
  5. Vypracujte vláčné, hladké těsto.
  6. Těsto přikryjte utěrkou a nechte přibližně 40 minut kynout.
  7. Do těsta zapracujte nasekané kandované ovoce a opět nechte kynout.
  8. Těsto dejte do vymazané formy, přikryjte a nechte znovu vykynout.
  9. Těsně před pečením potřete směsí mléka a másla.
  10. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 30 - 35 minut.
  11. Upečený chlebíček znovu potřete mlékem smíchaným s máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,90 g
  • Sacharidy:

    384,71 g
    • Cukry:

      101,90 g
  • Tuky:

    112,00 g
  • Vláknina:

    15,08 g

Aktivita pro spálení:

338 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Dezert z nektarinek

(13 hlasů)
0min
317 kJ

Marinované třešně

(18 hlasů)
30min
378 kJ

Koláč se švestkami

(17 hlasů)
1h a 5min
1337 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

škrob

381 kcal / 100g
B0,1 g
S91 g
T0,6 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kynutý chlebíček s kandovaným ovocem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba