Prostreno.cz

Frittata s pórkem

Rychle připravené jídlo, které si snadno můžete vzít i do práce.

19.07.2016 sun
40min

20min příprava

20min vaření

519 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V nepřilnavé zapékací pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájený pórek a česnek, duste za občasného míchání asi 6 minut.
  2. V misce ušlehejte vejce, 50 ml vody, sůl a pepř.
  3. Směsí zalijte pórek.
  4. Posypte na kostičky nakrájenou šunkou, na kostičky nakrájenou paprikou, strouhaným sýrem a petrželkou.
  5. Vařte na smírném ohni, až jsou spodní a boční části pevné.
  6. Pak dejte frittatu přibližně na 2 - 3 minuty pod gril.

TIP:

Gruyère je tvrdý švýcarský sýr s mnohaletou tradicí výroby. Můžete nahradit parmazánem, nebo jiným tvrdým sýrem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    211,32 g
  • Sacharidy:

    47,97 g
    • Cukry:

      16,42 g
  • Tuky:

    148,58 g
  • Vláknina:

    9,06 g

Aktivita pro spálení:

499 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

148

minut uklízení





Podobné recepty

Omeleta s paprikou

(44 hlasů)
30min
577 kJ

Omeleta se žampiony

(40 hlasů)
40min
420 kJ

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)
25min
688 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Frittata s pórkem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba