Prostreno.cz

Sladká rýže s hruškou

Sladká a krémová - lahodný dezert, případně hlavní sladký chod.

27.07.2016 lentilka
50min

20min příprava

30min vaření

658 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do hrnce nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu.
  2. Přidejte moučkový cukr, sůl, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25 – 30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše, v případě potřeby ji můžete naředit mlékem.
  3. Rýži podávejte v hlubokých miskách s plátky hrušek, posypané oříšky a pokapané javorovým sirupem, nebo medem.

TIP:

Rýži můžete podávat s jakýmkoli jiným ovocem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,82 g
  • Sacharidy:

    408,75 g
    • Cukry:

      141,25 g
  • Tuky:

    81,37 g
  • Vláknina:

    14,61 g

Aktivita pro spálení:

676 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Gratinovaná rebarbora

(19 hlasů)
30min
523 kJ

Jablíčka z trouby

(23 hlasů)
1h a 5min
296 kJ

Dezert s angreštem

(15 hlasů)
25min
988 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sladká rýže s hruškou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba