Prostreno.cz

Kynutá bábovka

Bábovka s brusinkami a rumem.

05.08.2016 sun
2h a 15min

1h a 15min příprava

60min vaření

1433 kJ / 342 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ušlehejte žloutky, vanilkový a pískový cukr na světlý krém.
  2. Přidejte měkké máslo, rum a znovu vyšlehejte.
  3. Do větší mísy prosejte mouku, sůl a přidejte droždí.
  4. Přidejte vlažné mléko a ušlehaný žloutkový krém.
  5. Do těsta při hnětení přidejte brusinky.
  6. Těsto se musí dobře prohníst, je dobré použít elektrický hnětač.
  7. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  8. Těsto z mísy vložte do formy, přikryjte a nechte na teplém místě asi 50 minut kynout.
  9. Nakynutou bábovku vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte přibližně 50 - 55 minut.
  10. Vyklopenou bábovku potřete rozpuštěným máslem promíchaným s rumem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    222,28 g
  • Sacharidy:

    698,36 g
    • Cukry:

      258,70 g
  • Tuky:

    250,21 g
  • Vláknina:

    64,90 g

Aktivita pro spálení:

664 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

198

minut uklízení





Podobné recepty

Meruňkový koláč

(18 hlasů)
2h a 0min
1074 kJ

Mandlový chlebíček

(17 hlasů)
1h a 50min
1329 kJ

Švestkový koláč

(34 hlasů)
1h a 30min
1048 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kynutá bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba