Prostreno.cz

Mátový cukrový sirup

Sirup využijete k přípravě různých koktejlů,do čaje, nebo k přípravě domácí zmrzliny.

16.08.2016 lentilka
25min

15min příprava

10min vaření

612 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do rendlíku nasypte cukr, přidejte vodu, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte cukr rozpustit. Odstavte z ohně.
  2. Přidejte vanilkovou pastu, nasekanou mátu a důkladně vymíchejte.
  3. Nechte zcela vychladnout.
  4. Sirup nalijte do skleničky a uchovejte v chladu.
  5. V lednici vydrží sirup až tří týdny.

TIP:

Vanilková pasta je přírodní vanilkový koncentrát: 1kávová lžička pasty plně nahradí 1 vanilkový lusk.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,35 g
  • Sacharidy:

    121,30 g
    • Cukry:

      120,60 g
  • Tuky:

    0,35 g
  • Vláknina:

    0,40 g

Aktivita pro spálení:

482 kcal
60

minut jízdy na kole

45

minut běhu

143

minut uklízení





Podobné recepty

Omáčka s mletým masem

(34 hlasů)
45min
556 kJ

Koprový dresink

(15 hlasů)
15min
752 kJ

Bylinkový dresink

(14 hlasů)
15min
609 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mátový cukrový sirup

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba