Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Oleje, které jsou nejlepší pro smažení hranolků
Hranolek skloňujeme podle vzoru HRAD, takže v druhém pádu čísla množného je korektní tvar (fritování) HRANOLKŮ. Jak by se vám líbilo kupř. "dobývání hrádek", namísto hrádků? Hrádek je zdrobnělina hradu stejně jako je hranolek zdrobnělinou hranolu.
Arašídový 😁
Sádlo!
A jak dělají belgičané hranolky. Ja myslel, že je smaží?!
Belgičani smaží hranolky v hovězím tuku. V ČR je k dostání na internetu, ale bohužel jenom ve velkém gastro balení.
Nerozumím tomu, proč se jako největší odborníci na hranolky uvádí Belgičané, dali jsme si hranolky na malém náměstí v Bruselu (jméno mi už vypadlo z hlavy) ale údajně tam měli mít nejlepší hranolky z celého okolí, olej z toho kapal a tři dny mi z toho bylo nevolno
Hranolky, tedy krájené brambory po nakrájní ihned osušte v utěrce a ihned ponořte do mísy, nebo jiné nádoby s jakýmkoliv čistým panenským olejem na hodinu a to tak, aby byly zcela ponoření a v temnu. Ocedte pečlivě, posolte, nebo okořeňte a bez stresu a s úsměvem osmažte do změknutí, nebo do zlatova, do křupava, jak chcete a momentálně vás napadne. Jakýkoliv rafinovaný olej je vždy odpad. Ne jinak Panenského oleje nalijte litr, i více, po vytažení můžete ponořit další várku, nebo, abste nečekali, použijte větší nádobu, dejte třeba tři litry a hranolků, kolik se jen vejde, olej můžete pak dále konzumovat. Nebojte se, kupte ten nejdražší olej, nezamýšlejte se nad tím. V většíně restaurací také zaplatíte stovky, nebo tisíce za něco, co kdybyste viděli, jak, z čeho a na čím připravují, tak to nejíte. Dobrou chuť Pozn: BIO brambory, se zahrádky, nebo i batáty/ty jen velmi krátce/ takové brambory jsou nejchutnější. Při smažení se může jeden česnek ve slupce prohnat na pánvi nebo litinovém grilu spolu s hranolky... Dejte si k tomu grappu, čistou, silnou, poctivou, italskou, nebojte se,
Nejlepsi olej na smazeni hranolku je olej transformatorovy. Je "zadarmo" a v Africe je na vyrobu hranolku bezkonkurencne nejpouzivanejsi :-)
Nejlepší je trafo-olej,nepřepálí se !!!
A co takhle hydraulický, ten má prý bod vzplanutí 340 st. C ...
Zkoušel jsem do majonézy přidat olivový olej extrapanenský,a že by to bylo chutné,tak ani náhodou.A to samé platí i u jiných výrobků.Je to zkrátka in,a hlavně kšeft,těch co jej vyrábějí a prodávají.Zkuste uvařit svíčkovou a jiné omáčky na oliváči,a budete nemile překvapeni,jak to nakonec chutná.Ano do zeleninových salátů je to dobré,protože jsou ariomatické,i kdyř některé až moc a jsou trpké nebo hořké,ale to se ztratí ale jinak je to blbost na desátou.
Řepkový olej doma moc nevyužíváme, raději preferujeme slunečnicový, olivový či kokosový ;-)
Je mi z těchto článků opravdu zle....ani jeden údaj o bodech zakouření "smoking point" není v článku správně, článek je evidentně zakázkou řepkového loby. Klamete čtenáře... mým snem je svět, kde takové úmyslné šíření desinformací bude trestným činem... Jsem naivní že?
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama