Prostreno.cz

Uklízecí triky, které vám usnadní život

Čeká-li vás velký úklid a ke všemu i praní objemných přikrývek, připravte si starou ponožku, citron, pár tenisových míčků a samozřejmě gumové rukavice, které čalouněnému nábytku prokáží velkou službu.

300 hodin ročně. Tolik času prý průměrný člověk stráví uklízením (1). Možná je to moc, anebo spíše málo, v obou případech ale platí, že pokud chceme mít doma organizovaný pořádek, nějaké úsilí si to vyžádá. Třeba tyto chytré triky usnadní práci i vám…

Na zvířecí chlupy jedině rukavice

Jakkoli své domácí mazlíčky milujeme, jejich srst na gauči i křeslech nás dohání k šílenství. Už jste vyzkoušeli všemožné válečky, kartáče i lapače, ovšem pořád to není ono? Navlékněte si obyčejné gumové rukavice a přejeďte jimi po nábytku. Chlupy se tím jednoduše nabalí do klubíčka, které pak už jen vyhodíte. Netřeba zmiňovat, že jedny rukavice můžete mít na mnoho a mnoho použití.

Šup s citronem do mikrovlnky

Drhnutí mikrovlnné trouby, zvláště po delší době, bývá vážně náročné. Kéž by to někdo udělal za nás! A proč by ne, tohle je úkol jako dělaný pro citron. Jeho vymačkanou šťávu v ní nechte při vyšší teplotě zahřívat zhruba dvě minuty. Vzniklá pára obměkčí veškeré nahromaděné nečistoty, tudíž je pak „na první dobrou“ jednoduše setřete hadříkem. Navíc uvnitř zůstane příjemná svěží vůně, která jen tak nevyprchá. Ten vymačkaný kus citronu nevyhazujte, nablýská vám koupelnové baterie.

Žaluzie si žádají starou ponožku

Žaluzie jsou velmi praktické, jejich údržba se však mnohdy rovná peklu. K odstranění prachu z obou stran jednotlivých lamel, a to jedním pohybem, krásně poslouží navlhčená stará ponožka. Jakmile si ji dáte na ruku, máte vyhráno! Jestli žádnou obětovat nechcete, uplatní se kousek chleba.

Při praní přikrývek vsaďte na tenisák

Tenhle trik se uklízení zase tolik netýká, ale je natolik efektivní, že by byla škoda se o něj nepodělit. Už se vám stalo, že jste po sušení deky v sušičce vytáhli přikrývku s hodně pomuchlanou výplní, která se na několika místech podivně „zdrcla“? Příště k ní přihodťe dva až tři tenisové míčky, už se to opakovat nebude.

Zdroje: (1)www.alwayssparklecleaningservice.com/poll-suggests-that-the-average-american-spends-300-hours-a-year-cleaning/, www.bhg.com/homekeeping/house-cleaning/tips/cleaning-hacks/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat