Prostreno.cz

Vášnivější sex díky čokoládě

Dejte si malý kousek čokolády každý den, je to zaručený stimulant libida. A jestli máte profil na seznamce, nezapomeňte se o ní zmínit i tam. Pozvánky na schůzku se jen pohrnou!

Nejrůznější prostředky zvyšující vášeň a smyslnost jsou staré jako lidstvo samo. Vyprávějí o nich dokonce i řecké mytologie, takže na afrodiziaka spoléhalo také božstvo pobývající na Olympu. Traduje se, že když bohyně lásky Afrodita rozvinula svůj magický opasek, toužebně očarovala každého, kdo byl poblíž. Podle legend si ho od ní občas vypůjčila i královna Héra, aby si naklonila svého poněkud záletného manžela Dia. My takový kouzelný pásek sice nemáme, ale čemu to vadí. Vždyť ho do kapsy strčí sladká čokoláda! A to je boží…

Mozek v euforii

Afrodiziakální účinky hořké čokolády se přirovnávají k viagře už pěkných pár století (1). S romantikou a plodností se tato potravina totiž prolíná už od dob mayských a aztéckých civilizací, které objevily účinky kakaových bobů, tedy její ústřední ingredience. Z dnešního vědeckého pohledu se fermentací bobů uvolňuje stopové množství fenyletylaminu (PEA), tedy látky podobné amfetaminu, které se říká „droga lásky“. Zvyšuje krevní tlak i srdeční frekvenci, přičemž spouští uvolňování hormonů, jako je norepinefrin, dopamin a serotonin – všechny jsou zapojené do systému potěšení našeho mozku (2).

Sex, který je sladký

Vlivem čokolády na lidskou sexualitu se nedávno zabývali i italští vědci, kteří zjistili, že lidé, kteří ji konzumují každý den, mají o mnoho větší libido než ti, co se jí vyhýbají (3). Tenhle dezert nečekaně pomáhá i při seznamování. Je prokázáno, že když se o něm zmíníte v profilu na seznamce, dostanete dvakrát víc žádostí o schůzku (4). Není pochyb o tom, že ve vztazích obecně čokoláda sehrává důležitou roli. Možná dokonce zásadní!

Zdroje: (1) www.southfloridamedicalresearch.com/chocolate-affect-sexual-desire/, (2) www.toakchocolate.com/blogs/news/is-chocolate-really-an-aphrodisiac, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16681473/, (4) www.independent.co.uk/life-style/love-sex/food-dating-profile-mention-tinder-matches-study-relationships-a8071886.html





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vanilkové vafle

40min
(40 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(19 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Domácí granola

30min
(2 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba