Prostreno.cz

Nadýmání při cestování dokáže otrávit cestu na dovolenou

Blíží se vaše dovolená a váš žaludek už se nadýmá jen při pomyšlení, že se mu dostávat jiná strava, než na kterou je zvyklí. Jak tomuto dovolenkovému neduhu předejít?

Cestování je časem odpočinku, objevování nových míst a relaxace. Nicméně pro některé lidi může být také zdrojem nepříjemného problému - nadýmání. Tento stav, spojený s pocitem nadýchanosti, nadýmáním a dokonce i bolestmi břicha, může značně zkomplikovat váš zážitek z dovolené. Naštěstí existuje několik způsobů, jak předejít nadýmání a udržet se fit a zdraví i během cestování.

Pijte hodně vody

Hydratace je klíčová pro zdraví trávicího systému. Pijte dostatek vody během cesty, abyste podpořili trávení a zabránili zácpě, což je častým spouštěčem nadýmání.

Stravujte se rozumně

Jídlo a pití hrají klíčovou roli v tom, zda se budete cítit pohodlně nebo ne. Zkuste se vyhýbat těžkým jídlům, především před dlouhými cestami. Místo toho volte lehké a snadno stravitelné možnosti, jako jsou čerstvé ovoce, zelenina a celozrnné produkty.

Omezte nadměrný přísun vzduchu

Jednou z častých příčin nadýmání během letu je přijímání nadměrného množství vzduchu, který se dostává do trávicího systému. Snažte se minimalizovat konzumaci plynových nápojů a žvýkaček.

Pohybujte se pravidelně

Dlouhé období strávené v sedění nebo vleže může způsobit stagnaci zažívacího procesu. Pokud je to možné, pravidelně se protahujte a pohybujte, abyste podpořili cirkulaci a trávení.

Zvážte přírodní léky

Existují přírodní doplňky, jako je například šalvějový čaj nebo léky na bázi kmínu, které mohou pomoci zmírnit příznaky nadýmání. Před použitím jakýchkoli doplňků však vždy konzultujte s lékařem.

Udržujte klidnou mysl

Stres a úzkost mohou mít nepříznivý vliv na vaše trávení. Snažte se relaxovat a užívat si cestování. Meditace, hluboké dýchání nebo poslech uklidňující hudby mohou pomoci udržet vaši mysl klidnou a podpořit zdraví trávicího systému.

Nadýmání při cestování není nevyhnutelným problémem. S dodržováním základních tipů pro zdravou stravu, hydrataci a pohybem můžete minimalizovat riziko nepříjemných příznaků. Pokud však nadýmání přetrvává nebo se zhoršuje, je vždy nejlepší poradit se s lékařem, aby se vyloučila jakákoli závažnější příčina. S těmito jednoduchými kroky můžete užít svou cestu naplno a bez starostí.

Zdroj: www.cntraveler.com/story/why-do-you-bloat-on-planes





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba