Prostreno.cz

Ženský orgasmus výrazně zesiluje konopí

Dosáhnut orgasmu se sexuální dysfunkcí není vůbec jednoduché. Řešení ale existuje! Jen balancuje na hranici odsuzovaného a schvalovaného prostředku. Jde totiž o konopí, které tímto způsobem pomáhá jen ženám.

Konopí provází lidstvo tisíce let. Původně pochází z oblasti Střední Asie, odkud se postupně rozšířilo do celého světa. Využíváno bylo nejen jako léčivá rostlina, ale i zdroj vláken pro výrobu textilu, což vlastně platí dodnes. Snad o žádné jiné rostlině se nikdy nemluvilo víc.

Dar pro nemocné, prokletí pro zdravé

Konopí se stalo předmětem mnoha debat a kontroverzí, a to zejména kvůli psychoaktivním účinkům způsobeným přítomností tetrahydrokanabinolu (THC). Zatímco někteří odborníci varují před jeho negativními dopady na psychiku, jiní zdůrazňují léčebné vlastnosti a volají po jeho legalizaci. Ostatně, pořád platí, že snižuje nepříjemné vedlejší účinky chemoterapie, tlumí bolesti, přispívá k léčbě roztroušené sklerózy i revmatoidní artritidy a zkvalitňuje spánek (1). Pomáhá však také jiným způsobem, ale jenom jednomu pohlaví.

Úplně nový rozměr sexu

Nová studie zveřejněná v časopise Sexual Medicine (2) informuje o tom, že zmíněná rostlina umožňuje ženám se sexuální dysfunkcí dosáhnout orgasmu, a to s hodně silnou intenzitou. Účastnice výzkumu, které konzumovaly konopí před sexuální aktivitou, dosáhly vyvrcholení častěji a snadněji, díky čemuž cítily velké uspokojení. Zajímavost tomuto vědeckému počinu přidává to, že se k užívání této kontroverzní látky přihlásila i sama autorka. Zřejmě není na osobní zkušenosti…

Vím, o čem mluvím!

„Toto téma mi není cizí, protože i mě konopí pomohlo překonat vlastní potíže s orgasmem, tedy něco, s čím jsem bojovala 30 let. I když jsem v tomto časovém horizontu navštívila čtyři sexuální terapeuty a vyzkoušela jiné způsoby léčby, nic nezabralo,“ přiznává americká psycholožka, autorka knih a výkonná ředitelka Institutu pro výzkum ženského orgasmu Suzanne Mulvehill (3). Tato expertka plánuje k léčbě ženské orgasmické dysfunkce vyvinout lék na bázi konopí, který bude na lékařský předpis.

Zdroje: (1) www.forbes.com/health/cbd/health-benefits-of-cannabis/, (2) www.psypost.org/cannabis-appears-to-improve-orgasmic-function-in-women-according-to-new-research/#google_vignette, (3) www.nypost.com/2024/06/30/lifestyle/cannabis-helps-women-achieve-more-and-better-orgasms-study/






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba