Prostreno.cz

Otravné mušky z bytu zmizí dle rad našich babiček

Mušky v bytě mohou být nejen otravné, ale i obtížně odstranitelné. Přestože dnes existuje mnoho moderních prostředků na jejich hubení, někdy se vyplatí vrátit se k osvědčeným radám našich babiček. Tyto tradiční metody jsou ekologické, levné a často překvapivě účinné. Pojďme se podívat na několik tipů, které vám pomohou zbavit se mušek v domácnosti.

Ocet s kapkou mýdla

Jedním z nejúčinnějších triků, který naše babičky využívaly, je ocet s kapkou mýdla. Stačí nalít jablečný ocet do sklenice nebo misky a přidat kapku tekutého mýdla. Ocet mušky přitahuje svou vůní, ale díky mýdlu se na hladině vytvoří tenký film, který jim zabrání odletět. Mušky se tak v pasti utopí.

Koření jako přirozený odpuzovač

Dalším trikem je využití koření, které má silné aroma. Mušky nemají rády vůni hřebíčku, bobkového listu nebo máty. Umístěte několik hřebíčků do malých misek a rozmístěte je po bytě, zejména tam, kde se mušky nejčastěji objevují. Můžete také udělat malý sáček s bobkovým listem a pověsit ho na okenní parapet nebo kuchyňskou linku.

Domácí past z ovoce

Naše babičky také doporučovaly vytvořit jednoduchou past z přezrálého ovoce. Vložte kousek ovoce do sklenice a překryjte ji plastovou fólií, do které uděláte malé dírky. Mušky budou přitahovány vůní ovoce, dostanou se dovnitř, ale ven už nevyletí.

Ocet na mytí povrchů

Mušky často láká zbytky jídla na površích kuchyňské linky nebo stolu. Skvělou prevencí je pravidelné čištění těchto povrchů octovou vodou. Ocet odstraní pachy a mušky ztratí zájem se na tato místa vracet.

Skořice jako přirozený repelent

Skořice je dalším přírodním prostředkem, který mušky nemají rády. Posypte skořicí místa, kde se mušky objevují nejčastěji, nebo ji nasypte do malých misek, které rozmístíte po bytě. Skořice nejen krásně provoní váš domov, ale také účinně odpudí otravné mušky.

Údržba odpadkového koše

Odpadkový koš je jedním z hlavních míst, kam se mušky stahují. Naše babičky doporučovaly pravidelně koš vysypávat a důkladně čistit octovou vodou. Pokud do něj přidáte několik sušených listů bobkového listu nebo hřebíček, mušky se mu budou vyhýbat.

Otravné mušky v bytě mohou být nepříjemným problémem, ale díky radám našich babiček je můžete účinně a jednoduše odstranit. Ať už zvolíte ocet, koření nebo ovoce, tyto tradiční metody jsou šetrné k životnímu prostředí a zároveň velmi účinné. Vyzkoušejte některý z těchto babských receptů a mušky se vašemu domovu budou obloukem vyhýbat.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8617729/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnska snídaně

20min
(22 hlasů)

Špenátová omeleta

30min
(36 hlasů)

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba