Prostreno.cz

Jogurtové domácí masky na pleť zbaví šupinek, vrásek i pupínků

Obyčejný bílý jogurt není jen chutnou svačinkou, ale taky něčím, co je plné živin. Věděli jste, že s vaší pletí dokáže zázraky? Použijte ho jako pleťovou masku, která vás zbaví šupinek, vrásek i pupínků!

Většina lidí si neuvědomuje, že obličejová maska z jogurtu přináší mnoho výhod. Obsahuje zinek (na 100 gramů asi 1 miligram), který je známý pro své protizánětlivé vlastnosti. Usnadňuje reprodukci a růst buněk a pomáhá při regulaci mazu, čímž eliminuje vznik akné a pupínků. Všichni zároveň vědí, že jogurt je plný vápníku. Ten obnovuje pokožku a chrání ji proti dehydrataci. A na co dalšího se můžete spolehnout?

Kosmetický salon v jednom kelímku

Jogurt je plný vitaminů (B2, B5 a B12), jež zajištují zdravou a zářící kůži. Riboflavin v něm obsažený chrání kožní buňky před poškozením volnými radikály. Záslužnou činnost má i kyselina mléčná, jež snižuje viditelnost vrásek a preventivně působí proti jejich vzniku. Kdy tedy jogurtové masky používat?

Pro všechny typy pleti?

Pokud si myslíte, že je vaše pleť unavená, jemně aplikujte přírodní jogurt na obličej a proveďte pár krouživých pohybů. To samé platí i v případě, že se vaše pokožka loupe a potřebuje odstranit odumřelé buňky. Jogurt totiž zastane i funkci peelingu, a to díky kyselině mléčné.

Ti, kdo trpí na akné, by taky nanášení jogurtu měli zařadit do svých denních rituálů. Pravidelně aplikovaná obličejová maska z jogurtu ničí bakterie způsobující pupínky. A kdo říkal, že se obsah kelímku musí nanášet bez příměsí? Tohle se stane, pokud jogurt spárujete s dalšími složkami!

Strouhaná mrkev pleť zvláční

Pokud máte suchou pleť a chcete, aby vypadala zdravě, měkce a hydratovaně, přidejte do jogurtu trochu nastrouhané mrkve. To omladí vaši pokožku a dodá jí přirozený, atraktivní šmrnc.

Citronová šťáva rozjasní váš obličej i náladu

Tohle je skvělý doplněk k jogurtu, pokud máte mastnou nebo jednotvárnou kůži. Citron pomůže ucpaným pórům, vyrovná tón pleti a udělá ji jasnější.

Med zatočí s vráskami

Chcete-li, aby vaše pleť byla vláčná, přidejte do jogurtu trochu medu. Med je přírodní zvlhčující látka, která uzamkne vlhkost uvnitř vaší pleti a zabránit jejímu vysušování. Tím se snižuje pravděpodobnost tvorby vrásek. Med má zároveň antibakteriální vlastnosti, jež pomáhají bojovat proti pupínkům a akné.

Na co si dát pozor?

V případě, že jste alergičtí na mléčné výrobky, pravděpodobně nebudete moci využívat výhod jogurtových masek. Při koupi jogurtu se jistěte se, že vámi vybraný obsah kelímku je plný tuku – ten si vaše pokožka zaslouží. Následující postup není nic složitého…

Jak si vyrobit obličejovou masku?

Různé druhy, různé kožní problémy. Máte suchou pleť? Pak smíchejte 2 lžíce plnotučného jogurtu s jednou lžící organického medu, jednou lžící rozmačkaného avokáda a stejným množstvím vařených ovesných vloček. Promíchejte, vzniklou pastu naneste na obličej, nechte působit 15 minut a odstraňte vlhkým hadříkem.

Má-li vaše pleť sklony k pupínkům, použije 1 lžíci jogurtu, 1 lžíci medu, 1 čajovou lžičku čerstvé citronové šťávy a 1 lžičku kurkumy. Smíchejte, směs naneste na obličej a nechte působit 15 minut. Omyjte vlažnou vodou a osušte měkkým ručníkem.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Špenátová omeleta

30min
(34 hlasů)

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Hruškové lívanečky

40min
(29 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba