Prostreno.cz

Semena guarany zaženou hlad i stres

Semena rostliny paulínie nápojné jsou známé jako guarana. Tento název je odvozen od kmene Guarani, jehož příslušníci mletá semena rostliny po staletí užívali smíchaná s horkou vodou či mlékem k získání potřebné vitality. Guarana má velmi příznivé a povzbuzující účinky pro naše tělo, poznejte všechny její přesnosti.

Guaranu zakoupíte jako doplněk stravy ve formě různých tabletek, prášku ale třeba i jako součástí žvýkaček, které jsou velmi oblíbené u řidičů, aby neusnuli při dlouhé cestě. Guarana je velmi všestranná a ocení ji muži i ženy, znáte všechny její účinky?

Paměť jako zamlada

Guarana je vynikajícím a hlavně přírodním stimulantem centrální nervové soustavy. Takže pokud holdujete energy drinkům, tohle je přímo ta nejlepší alternativa. Guarana vám dodá energii, napomáhá udržet pozornost a podpoří mozkovou činnost. Proto ji ocení nejen studenti, ale i zmínění řidiči na dlouhých cestách, nebo při namáhavém dni v práci. Navíc jako pravidelný doplněk stravy zlepšuje paměť.

Bojuje s volnými radikály

Semena jsou také silným antioxidantem a likvidují v těle škodlivé volné radikály, tak napomáhají navodit duševní rovnováhu. Je to vhodný doplněk při depresích, ale i při obyčejné rekonvalescenci. Navíc svým bojem s radikály zpomaluje celkové stárnutí organismu.

Víte že…

Guaranu ocení i váš partner v Brazílii se využívá také jako přírodní afrodiziakum.

Bolestivá menstruace

Mnoho žen se shoduje, že pokud konzumovaly guaranu během „svých dnů“ dočkaly se příjemné úlevy, zaznamenaly mnohem menší bolesti v oblasti břicha a téměř žádné křeče. Pokud chcete vyzkoušet guaranu na tyto obtíže, tak pozor nefunguje jako zázračná pilulka ihned, proto začněte s guaranou již pár dní před nástupem menstruace.

Hubnete do plavek?

Pokud stále ještě bojujete s kily navíc sáhněte po guaraně. Tyto kouzelná semena snižují chuť k jídlu a zároveň napomáhají odbourávání tuků. Guarana obsahuje olej, vodu, pryskyřice a rostlinná vlákna. Jako hlavní stimulanty obsahuje theobromin,  theofylin a nechybí ani kofein.

Zázračný theofylin

Známé účinky theofylinu se uplatňují při léčbě respiračních onemocnění například astma. Tato látka uvolňuje svalstvo v průduškách, zvyšuje krevní tlak, má protizánětlivé účinky a stimuluje nervový systém.

Méně je někdy více

Guaranou se můžete i předávkovat, rozhodně dodržujte dávkování dle příbalové informace vašeho doplňku stravy. Také není vhodné konzumovat guaranu na noc, obdobně jako kofeinové nápoje. V případě guarany hrozí předávkování po požití zhruba dvaceti gramů guaranového prášku. Guarana má o něco pozdější nástup než šálek kávy, takže dejte ji čas a rozhodně si neberte hned další dávku, také nekombinujte s dalšími podpůrnými prostředky, jako jsou například kofeinové nápoje a energetické drinky.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vanilkové vafle

40min
(40 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(19 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Domácí granola

30min
(2 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba