Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Lékaři varují před používáním alobalu v kuchyni
No jestli to řekl Essam Zubaidy, tak to bude určitě pravda.
20 rokov som pracoval v hlinikárni na smeny - léto - zima. Prach z rokov 1953 do 1993 ukladaný v hale na nosníky - kade - tade dokázali vyriešiť - vyliečiť zmenou pofidernou na Sloval ZSNP Žiar nad Hronom a so zaradením do III. pracovnej kategórie. V ZSNP Žiar nad Hronom zo dňa na den - všetko z večera do nasledujúceho rána
Paní Vágnerová si velmi libuje v hysterických blábolech, polopravdách a přihlouplých z prstu vycucaných tvrzeních. Je trapná.
,, Autoři " těchto výplodů jsou placeni od článku, ale obsah jim zřejmě nikdo nekontroluje, nebo je admin stejný myslitel jako p. Vágnerová, která mimo jiné neovládá češtinu základní školy.
Něco pravdy na tom může být, já si před grilováním ražniči zvážil několikrát porci, ne proto, že bych chtěl zkoumat škodlivost hliníku, ale abych měl nejtěžší porci a taky jsem zjistil úbytek hliníku (asi) v průměru 18- 27 %, to podle toho, kde byla jaká zelenina. U mojí porce obsahující více masa mi zmizelo jen 22% hliníku t.j.2836mg hliníku, ale po pozření dodnes nepociťuji problémy s vnitřními orgány, jen s vnějšími - policisty.
paní Vágnerová bla..bla...znáte to????
Hliník se odstěhoval do Humpolce
To je mi novinka.;-)...je mi přes 60 a vím, že moje máma celé moje mládí vařila v hrncích z hliníku...pak se objevila informace, že hliníkové nádobí je škodlivé zdraví a přestala ho používat....to už je tak 30 let, takže ten "objev" je pěkně starý...já mám doma ještě tlakový hrnec, taky hliníkový....sem tam v něm vaříme....a alobal je vlastně hliník...takže totéž...nepozoroval jsem u nikoho z rodiny popisované problémy, takže si myslím, že občasné použití alobalu na gfrilování určitě neuškodí...Nikdo jej přece nepoužívá pořád...ale na stálé vaření by hliníkové nádobí a alobal asi používán být neměl.
Autorka zasvěceně blábolí o nesmyslech. Nechť tedy zruší alobal doma, ale ostatní nemusí strašit hloupostmi. Neměli by ji připouštět ke klávesnici, u níž je nebezpečnější než tuna alobalu.
Zas jeden z neuznaných pavědců.
Pavědců to také, ale hlavně debilů...
Tohle už jsme věděli, když jsme vyřazovali hliníkové hrnce.
..jojo..to je starý,dřív byla jedna teorie,že k vzniku Alzheimer.choroby přispívá hliník..ale to se nepotvrdilo a seriozní studie to nikdy nepotvrdily.
když jsme vyhazovali hliníkové nádobí, netušili jsme, že jde o konkurenční boj a ne o zdraví lidí. Odborník ze SAE se domnívá, že v jedné porci masa na grilu je až 240 mg hliníku, to je čtvrt gramu a i když je grilovací hliník silnější, než alobal, musel bych ho s masem i kus sníst
jo tak když to vyzkoumala princezna zubeyda tak je to jasý
žralo se s al příborama a jak šmakovalo
Běžte do zádele s rádoby vědeckejma kecama.V potravinách jsou daleko větší sr.čky.Tak co tady řešíte Aluminium
Vy jste ale chytrá :-) :-)
Ona ta hodne hloupa pani nevi kolik organickeho hliniku a ten je jeste horsi nez anorganicky obsahuji ruzne Gaviskony a leky proti paleni zahy. A kolik je hliniku ve vsech tech opalovacich kremech a mlecich a kolik tisicu tun hliniku na nas a na rostliny ktere jime rozprasuji z letadel-pry hlinik vraci zpet slunecni svetelne a tepelne zareni!!!??? A oni to opravdu delaji, neni to fake. Jako ze ve druhe svetove valce vyhazovali z letadel prouzky hliniku, aby zmatli nepratelske-nemecke radary. Pokud se na alobalu, nebo v alobalu neco vari, griluje atd a je ten alobal pekne pomasteny a neni pritomna nejaka kysela zelenina, nebo ovoce, ktere hlinik rozpousti, ale tuk, koreni, maso, brambory/zivanska/ jsou v pohode. Ani cerstva cibule neni kysela, ani cesnek a ten mastny alobal ze sebe zadny hlinik neuvolni a pokud tak nekolik miligramu. Proc ta blbka nenapise kolik je povolena davka. A co treba organicka rtut z morskych ryb-Ta nevadi? Nebo ten humus jak vykrmuji v Norsku farmovane lososy-nacpane antibiotiky, aby jim to nevychcipalo, ale to se deje i v kurecich velkovykrmnach.
Já se vždy divím když vidím např. v Prostřeno že místo druhého pekáče zakrývají alobalem, co je to za módu? Správně se má péct v pekáči a ty jsou dva, jedním se právě přikrývá pokrm, anebo aspoň skleněné nádoby s víky.Nevím proč lidi pořád vymýšlí blbosti, to dobré už vymyšleno bylo dávno a dávno, uvědomte si to.:-)
Vážně? Lékaři varují...? Tak jak vysvětlíte, že se stále tato fólie vyrábí? Že je to vůbec možné používat? Všichni víme, že úplně nezávadné to není. Ale jak často někdo použije alobal při vaření? Jednou za týden, za měsíc, za půl roku? Hliník je v tolika kosmetických přípravcích (antiperspirantech, krémech, atd...), pořád se z něho vyrábí i nádobí. Hliník je zkrátka všude, kam se podíváte. Daleko více než alobalu by se lidé měli obávat hliníku a jiných kovů ve vakcínách, které ti samí lékaři, kteří varují před alobalem, směle a bez rozpaků vpravují do našich dětí. A co to udělá s dosud nevyvinutým organismem, jeho orgány a hlavně s jeho mozkem, to nikdo neřeší! Tak tady nemelte o alobalu, ale zaměřte se na závažnější věci. Ale do toho by se vám asi nechtělo, že?
Vážená paní, škodlivost hliníku na lidský organismus nebyla nikdy prokázána ! Píšete nepodložené bludy, které si jako novináři předáváte, aby jste měli o čem psát. Rád bych viděl zprávu nebo vědecký podklad Vašeho článku. To vždycky někdo napíše nebo v televizním pořadu jako třeba třeba v Německu v r. 2015 . A hned je to všechno špatně. Používání hliníku ve styku s potravinama má svá pravidla a každý spotřebitel by měl být na ně výrobcem upozorněn ! Jsou různé směrnice Guidelines on testing conditions for articles in contact with foodstuffs. (with a focus on kitchenware) vydané v EU, což by si autorka mohla přečíst než vydá takový článek. Jak píše pán Nemec v lécích např. proti pálení žáhy ap. je tolik hliníku, že po spolknutí několika prášků do sebe dostanete tolik hliníku, jako by jste vařila a jedla z hliníkového nádobí 5 let.. Alobal asi také není používán každý den.
V roce 1965 jsem dostala svadební dar Alusporové nádobí. Celou sadu hrnců, kastrolů a pánviček. Vařila, pekla, smažila jsem v něm 25 roků, než jsem si koupila nádobí nerezové. Chci tím říci, že nikdo s rodiny neměl problém se žaludkem, žlučníkem. Zkrátka jsme to přežili ve zdraví. ;-) Proč lidé používají alobal místo dalšího pekáč? Mnohem hůř se umývá zapečený plech. Alobal se smotá do kuličky a hodí do koše.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama