Prostreno.cz

Připravte si sladkou snídani, kterou si můžete dopřát bez výčitek

Nutričně vyvážená snídaně reguluje hladinu cukru v krvi, snižuje hladinu cholesterolu, a dokonce pomáhá regulovat tělesnou hmotnost. Jak ale vypadá?

Snídaně startuje metabolismus a dodává energii na celý den. Výsledky mnoha studií ji spojují s dobrým zdravotním stavem, lepší pamětí a koncentrací, nižším rizikem srdečního onemocnění i nadváhy. Když se probudíte, hladina krevního cukru, který vaše tělo potřebuje k optimální funkci mozku a svalů, je obvykle nízká. Snídaně ji však pomáhá doplňovat. Jakožto nejdůležitější jídlo dne by proto měla být bohatá a výživná.

Máte-li problémy s tím, že se nemůžete pořádně rozhodnout, co je po ránu vhodné či ne, máme pro vás dokonalou odpověď. Recept na ideální snídani totiž existuje. Všechny přísady, které obsahuje, regulují hladinu cukru v krvi, poskytují energetickou vzpruhu a pomáhají s hubnutím. Co všechno potřebujete?

Zdraví, vitalita i energie

Tento typ prvního ranního jídla je postaven na směsi ovsa a chia semínek. Obě zmíněné položky obsahují řadu základních živin včetně vlákniny, která může podpořit váš metabolismus i trávení. Kromě toho však zlepšuje funkci mnoha orgánů.

Konkrétně ovesné vločky jsou plné betaglukanových vláken, která udržují hladinu glukózy pod kontrolou a chrání srdce. Na druhé straně semena chia obsahují omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. A také vápník důležitý pro vaše svaly, kosti a kardiovaskulární systém. Semena zároveň mají protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, což je činí skvělými v boji proti artritidě a jiným druhům zánětlivých stavů. Zde je návod, jak připravit konkrétní jídlo.

Pár minut času s úžasným výsledkem

Připravte si 1 šálek ovesných vloček, 4 lžíce chia semen, 2 šálky vody, 2 polévkové lžíce medu, špetku mořské soli, 2 lžičky vanilkového prášku (protein) a 1 čajovou lžičku skořice. (Skořice potlačuje špatný cholesterol a zrychluje metabolismus cukrů.)

Nalijte vodu do hrnce a přidejte vanilku a skořici. Uveďte k bodu varu a přidejte ovesné vločky. Nechte znovu vařit, pak směs odložte a nechte ji vychladnout po dobu 5 minut. Poté přidejte sůl a med a dobře promíchejte, dokud se nerozpustí. Nakonec dolaďte semínky chia.

Vychutnejte si tuto zdravou „snídaňovou misku“, když je ještě teplá. A dopřávejte si ji každé ráno, abyste podpořili svůj metabolismus a začali ztrácet váhu.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vanilkové vafle

40min
(40 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(19 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Domácí granola

30min
(2 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba