Teplý jablečný čaj uklidňuje a zároveň má báječné nutriční vlastnosti. Považujte ho za ochranu proti nemocem!
Jablka jsou proslulá tím, že jsou bohatá na živiny a antioxidanty. Proto není překvapením, že kombinace jablek, čaje a výživného koření je významným zdravotním tonikem. Ovšem nejen to. Když budete pravidelně pít jablečný čaj, dočkáte se malých zázraků. Jakých?
Posílení imunitního systému
Jablka a imunitní systém? Tak tohle dohromady rozhodně jde, což potvrzují mnohé výzkumy, díky nimž se prokázalo, že uvedené oblíbené ovoce posiluje obranyschopnost. Účinné látky v jablíčkách dokonce prý mírní příznaky Parkinsonovy nemoci.
Protizánětlivé schopnosti
S dobrou úrovní vitaminů a minerálů, stejně jako protizánětlivých látek, čaj z jablek může upokojit bolestivé klouby pacienta s artritidou a také zmírnit bolest svalů.
Zdraví srdce
Zmíněný čaj obsahuje účinné složky, o kterých je známo, že snižují hladinu cholesterolu a snižují krevní tlak. Také ochraňují kardiovaskulární zdraví tím, že předchází ateroskleróze, infarktu a mrtvici.
Ostrý zrak
Flavonoidy a další fytonutrienty přítomné v tomto čaji mohou pomoci zabránit vzniku makulární degenerace neboli ztráty vidění. Tímto onemocněním ve světě trpí zhruba 30 milionů lidí.
Úleva od zácpy
Mnozí lidé začínají svůj den jablečným čajem, protože je známo, že právě on stimuluje trávicí systém a ulevuje od zácpy.
Ochrana před osteoporózou
Tento čaj nabízí vysokou koncentraci hořčíku, sodíku, draslíku, vitaminu C a dalších klíčových ingrediencí pro budování silných svalů a kostí, zároveň snižuje riziko vzniku osteoporózy ve stáří.
Kontrola diabetu
Polyfenolické sloučeniny jsou dlouhodobě spojeny s účinky na hladinu cukru v krvi v těle. Vzhledem k tomu, že jablečný čaj fenolických sloučenin obsahuje více než dost, reguluje diabetické příznaky.
Jak si jablečný čaj připravit?
Vaření jablečného čaje je velmi snadné, pokud máte trochu času – a nějaké to jablko po ruce. Vezměte tři až čtyři kusy a odstraňte z nich jádřince. Jablka pokrájejte na menší kusy a vložte do hrnce společně se dvěma ž třemi čajovými sáčky (záleží, jak silný čaj chcete mít). Poté vše zalijte šesti až osmi šálky vody. Uveďte k varu, přidejte dvě lžíce skořice, důkladně promíchejte, zakryjte hrnec a směs nechte „probublávat“ po dobu dvou hodin.
Zdroj: www.howtodoit.com, www.essenundtrinken.de
Sledujte nás na sociálních sítích: