Už nevíte, co pít? Máme jeden nápad. Co byste řekli na džus, který posiluje imunitu, chrání před rakovinou a zlepšuje náladu? Také detoxikuje tělo, zmírňuje pálení žáhy a ještě reguluje tlak! Manuál „výroby“ přitom vůbec není komplikovaný!
Chcete udělat něco pro zdraví a zároveň zodpovědně plnit pitný režim, který je pro organismus naprosto zásadní? V tom případě si přichystejte nápoj, jehož účinky příjemně překvapují i samotné odborníky. Budete potřebovat jenom tři suroviny a minimum času!
Krok první? Podejte si řepu
Ze zeleniny rubínové barvy plynou jenom samé výhody, na což experti poukazují poměrně často. Řepa poskytuje spoustu antioxidantů, jež přispívají k prevenci kardiovaskulárních chorob, rakoviny, a dokonce i zánětů. Nachází se v ní také vysoký podíl vitaminu C, který posiluje imunitní systém. Aby toho náhodou nebylo málo, červený zázrak rovněž pomáhá regulovat krevní tlak i hladinu cholesterolu, zatímco čistí krev, dodává energii a zlepšuje náladu. Tuto vychvalovanou potravinu ovšem hodně ocení i vaše játra. Obsažené složky totiž stimulují jejich funkce, přičemž je zbavují toxinů a podporují celkovou kondici.
Co teď? Je čas na mrkev
Už naše babičky považovaly tuhle křupavou dobrotu za zázračnou medicínu. Kromě toho, že značně prospívá očím a zbavuje celý trávicí trakt nahromaděných škodlivých látek, dokáže
„usměrnit“ i pálení žáhy. Oranžovému dobrodinci rozhodně nelze odepřít ani to, že podle vědců eliminuje buňky leukemie, přičemž snižuje riziko kognitivních dysfunkcí. Lékaři si jsou také jistí, že unikátní složení mrkve, v němž není nouze o vitaminy, stejně jako fosfor, draslík, hořčík a železo, uvolňuje dýchací cesty a léčí kašel. Kolik kousků vaše připravovaná šťáva
„snese“? Držte se alespoň třech, to je tak akorát.
Pozor, na scénu přichází pomeranč
Třetím „do party“ je pomeranč. Bez něj by léčivý nápoj nemohl být kompletní! Exotický drahokam díky neskromnému množství vápníku lze považovat za prostředek, jenž zabraňuje odvápnění kostí a předchází jejich lámavosti. Uvedený minerál přivítají také svaly, zuby, nervový systém a metabolismus.
Ze závěrů Americké kardiologické asociace (American Heart Association) rovněž vyplývá, že toto šťavnaté ovoce zabraňuje ucpávání cév, zatímco přispívá k regulaci krevního tlaku. Jaký je další postup? Zmíněné suroviny vložte do odšťavňovače, čímž vznikne nápoj, který vám prospěje od hlavy až k patě. Jak snadné, viďte? Na zdraví!
Zdroj: www.healthline.com, www.eatthis.com
Sledujte nás na sociálních sítích: