Běh je nejlepší a nejvíce návykové cvičení. Vědci potvrdili, že tato činnost může zlepšit zdraví srdce, zvýšit vytrvalost a snížit hladinu špatného cholesterolu. Ale je tu jedna věc, která může totálně zničit vaše úsilí. Špatné jídlo, které si dáte hned poté, co doběhnete! Můžete si dopřát banán nebo vejce?
Všimli jste si, jak se po běhu cítíte hladoví a vyčerpaní? Je to proto, že tělo nemá dostatek glukózy a prošlo svalovým opotřebením. Pokud nedoplníte energii prostřednictvím glukózy (sacharidů) a bílkovin, můžete být ohroženi svalovým poraněním a slabostí. Jaký druh výživy udrží vaše svaly v kondici a zvýší hladinu vaší energie?
Čokoládové mléko
Připravte si 1 šálek sójového nebo kravského mléka, 1 lžíci kakaa, ½ lžíce čokoládového prášku, 1 lžíci mandlového prášku a ¼ lžičky skořice. Zahřívejte mléko v hrnci, dokud se nezačne vařit. Přidejte kakaový a čokoládový prášek, zamíchejte a nechte jej rozpustit. Dochuťte ještě práškem mandlovým a nakonec i skořicí.
Čerstvé ovoce a jogurt
Budete potřebovat ½ šálku borůvek, ½ šálku malin, ½ šálku jogurtu a 1 lžičku medu. Ingredience stačí jen promíchat.
Vařená vejce, avokádo a sladké brambory
Po běhu to chce něco moc dobrého! Máte rádi sladké brambory? Výborně. Vezměte ½ sladké brambory, 1 avokádo, 2 vejce, sůl a pepř. Avokádo rozkrojte, vydlabejte a získaný vnitřek v misce rozšťouchejte vidličkou. Přidejte vejce (uvařená natvrdo a nakrájená na kousky), bramboru (uvařenou a nakrájenou na kostičky). Dolaďte solí a pepřem. Směsí napěchujte poloviny avokáda. Dobrou chuť.
Ořechové máslo a sendvič
Nemáte moc času na přípravu jídla, protože spěcháte do práce? Volte cestu „rychlovky“. Postačí vám 2 plátky pšeničného chleba, ½ šálku jahod, borůvek či jiného drobného ovoce a 2 lžíce ořechového másla. Na každý krajíc chleba naneste lžíci ořechového másla. Obsypejte plody a užívejte si jednoduchou, leč báječnou chuť.
Domácí banánové palačinky s mandlovým máslem
Budete potřebovat ½ zralého banánu, 1 vejce, ½ šálku pšeničné mouky, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva, ¼ šálku mléka, špetku soli, 1 lžíci pravého javorového sirupu a podle libosti i 1,5 lžíce mandlového másla.
Banán rozmačkejte vidličkou, přidejte k němu vejce a mléko. Dobře promíchejte a ujistěte se, že nemáte žádné hrudky. Mouku, sůl a prášek do pečiva smíchejte v oddělené misce a následně vše dohromady vyšlehejte metličkou. Na pánvi lehce vymazanou olejem krátce usmažte a hotovou palačinku zakápněte javorovým sirupem a mandlovým máslem.
Sledujte nás na sociálních sítích: