Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Ghí: Zeštíhlí pas a dodá tělu vše potřebné
vyrábět a používat ghí mě naučila matka, vždy jsme ho měli doma a znám ho asi od narození (skoro 80 let) je nenahraditelné.
Také si ghí vyrábím sama. V obchodech je zbytečně předražené. Je to výborná věc.
Skvělá záležitost, už poněkolikáté jsem dostala od dcerya nemůžu vynachválit. Nejen , že je zdravé, je i voňavé a chutné (y)
Dělala jsem nedávno ghí, ale zatím použila jen na smažení. Chci zkusit i jako mast na proleženiny, ale nevím jestli to bude vhodné.
To je všechno pěkné, ale jak se v tom máte vyznat :-) , když máte dosti vážné problémy se srdíčkem, kornatěním tepen a vysokým cholesterolem a zeptáte se lékaře, tak vám jednoznačně řekne, žádné máslo ani přepuštěné Ghí, tak co si z toho má člověk vybrat?
U nás v rodině se Ghí používalo pravidelně/za bývalého režimu i máslo bylo nedostatkové a tak se přepouštělo,aby déle vydrželo/.Používalo se na chleba s pažitkou,dávalo se do koláčů,dělala se jíška,přírodní telecí,smažily se řízky atd.Když je máslo v akci,tak si nadělám do zásoby a je vystaráno.Ráda ho používám.
My s Dominikou jsme na tom ghíčku už úplně závislý :)
Výborná, lahodná chuť 😊
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama