Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Který tuk je pro naše tělo tím nejlepším
Máslo-olivový olej-sádlo-slunečnicový olej. Ostatní tuky nechť táhnou odkud přišly.
Doma skvarene sádlo. repkovy.olej máslo
V pořadí 1.sádlo,2.přepuštěné máslo,3.slunečnicový olej(minimálně-jen do pečiva nebo na domácí tatarku,4. panenský oliváč do salátů.Řepkový olej mi nesmí do domu.NIKDY jsem ho nepoužil!!! Kdo někdy přepouštěl máslo, ví že odebere zhruba 30% sražené mléčné bílkoviny. Je to největší ucpávač trubek v těle,nejde smýt z nádobí ani vařící vodou,pouze mechanicky. Kupovaná tatarka to samé(řepkový olej)!!! U lidí co běžně nakupují nejen základní potraviny je jedno čím doma mastí,protože obchodáky jsou plné humusů.....
Přepuštěné máslo nám mazaly mamky na krupicovou kaši a na kynuté knedlíky. Moc dobrá věc, proto na něm vaří půlka Indie a Indonézie. To je hodně lidí.
Výhradně doma vyškvařené sádlo. Na vše...
Máslo, sádlo, někdy olej
Máslo a sádlo!!Olej jenom přidávám na smažení
Z tohoto článku je zřejmí jedna věc, Tuky živočišného původu nejsou "nezdravé". Hodně se ví i o tom, že s nárustem spotřeby rostlinnýh tuků jde i ruku v ruce, křivka nárustu kardiovaskulárnách cohrob. Moc se o tom nemluví, ale je to fakt. Pokud tělu seberete dodávku tuku"cholesterolu" v přirozeé formě, tak tělo si jeje začne vyrábět samo. a skleadovat na horší časy. Samozřejm jsou lidé, kteří můžou mít problém s metabolismem a tam je to kiž na řešení tohoto úrobkému s lékařem. Co se týká rostliných olejů, je potřeba si uvědomit, že pokud chceme něco smažit na oleji, tak nejlépe na řepkoém oleji: Mikdy ne na olivovém a už vůbec ne na slunečnicovém. Budu mít asi hodně odpůrců, ale proč to říkám si můžete dohledat na netu při dotazu: Senzorické vlastnost tuků a olejů. Na smažení nejlíp Sádlo, kokosový tuk, ghí (přeouštěné máslo) a řepkový olej. Ještě poznámka k olivovému oleji. Pozor na skladování. Jen ve tmavé skleniic, nejlíp v temnu a chladnu. Na světle velmi rychle žlukne, a stává se nepoživatelným. Nejlepší jsou pak rady všenořbých rádoby kuchařů a výživových poradců. Jsou schopni smažit a připravovat pokrmy na kdečem. V prvé řadě by chom si měli uvědomit, kde žily pčedchozí naše generace, I podle tomu by se mělo přhlížet při přépravě a vaření jídla.
Ano,píšete dohledat na Netu ale to je někdy ta největší chyba! Někdy je tam hromada hloupostí nebo rad k manipulaci spotřebitelů ku prospěchu výrobců(dodavatelů). Je to jako s roky zavrhovanými vejci.Dnes po třech infarktech( třetím fatálním) mám konečně krev zdravější než před 25 lety a cholesterol komplet v normě(spíš pod horní hranicí) včetně triglyceridů! Sním v průměru 10 vajec týdně! (Ne natvrdo). Kdysi mi zelená Flora(zdravý tuk) málem přivodila čtvrtý infarkt za pouhé 3 měsíce po operaci!Nekupuji žádné potraviny mimo základních.Z uzenin vyjímečně klobásu do zelňačky pokud nemám uzené maso.Nejsem fanatik a vyjímečně uvačím i polévku z mražené zeleniny a bujonu :-)
Jsem diabetik, takže se snažím používat nesladké jídlo a hlavně bez mléčného cukru, kvůli léku.
mam bezlepkovou dietu tak se snazimpouzivat ty tuky,ktere jsou vhodne,jinak rada bych kvuli rodine pro kterou varim pouzivala repkovy olej,jenze kdyz koupim kakoukoliv znacku tohoto oleje je nechutny a smradlavy tuhle jsem to po dlouhe dobe zkusila a nikdo to nechtel jizt ten olej zkazil cele jidlo,abylo to opravdu drahe jidlo,ktere jsem nakonec musela vyhodit tak opet repkovy olej nebudu pouzivat,nevim z jakeho duvodu je ten olej tak hnusny vyrobci by se meli zamyslet a sami ochutnat co vyrabeji opravdu hnus,smrdi to jako kdyby jste varili na rybim tuku
Zkuste si koupit od MAMKY, dělají i s máslovou příchutí.A řepkový olej jako takový není moc vhodný na studenou kuchyni.
Řepkový olej je zásadně na smažení a... na chlazení kovového obrobku v soustruhu, fréze nebo vrtáku.
Olej používám rýžový na smažení či pečení. Jinak máslo normální i škvařené.
Ty srandisto
Používám olej a máslo ale hlavně pŕepuštěné...
Máslo na mazání a pomazánky, olej na smažení /řízky, bramboráky, sádlo na zásmažky, chleba s cibulí.
Máslo do studené i teplé kuchyně, olej řepkový pro tepelnou úpravu jídel, olivový olej výhradně pro studenou kuchyni
Rostlinné tuky jako Ramu atd nepoužívám vůbec
nesmím užívat zvířecí tuky, pouze rostlinné
V životě bych nedělal něco na oleji.Máslo a sádlo je to pravé ořechové od pradávna a ne nadarmo se říká,že prase má nejblíže k člověku. To že se vrací nemoci co naše republika už dávno před světem vypudila je následkem různých desinformací ze stran šmelinářů se zdravím a nejde jen o oleje Už jen fakt,že se všude uvádí jak jsou určité oleje zdravé je na pováženou. Jsou bez řádného označení k čemu se daný produkt hodí a jak zdraví napomáhá Doporučuji si přečíst kolik při určitých teplotách vypouští oleje toxinů a karciogenů.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama