Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Který tuk je pro naše tělo tím nejlepším
nesmím užívat zvířecí tuky, pouze rostlinné
V životě bych nedělal něco na oleji.Máslo a sádlo je to pravé ořechové od pradávna a ne nadarmo se říká,že prase má nejblíže k člověku. To že se vrací nemoci co naše republika už dávno před světem vypudila je následkem různých desinformací ze stran šmelinářů se zdravím a nejde jen o oleje Už jen fakt,že se všude uvádí jak jsou určité oleje zdravé je na pováženou. Jsou bez řádného označení k čemu se daný produkt hodí a jak zdraví napomáhá Doporučuji si přečíst kolik při určitých teplotách vypouští oleje toxinů a karciogenů.
Rostlinné tuky jako Ramu atd nepoužívám vůbec
Máslo do studené i teplé kuchyně, olej řepkový pro tepelnou úpravu jídel, olivový olej výhradně pro studenou kuchyni
Máslo na mazání a pomazánky, olej na smažení /řízky, bramboráky, sádlo na zásmažky, chleba s cibulí.
Používám olej a máslo ale hlavně pŕepuštěné...
Olej používám rýžový na smažení či pečení. Jinak máslo normální i škvařené.
Ty srandisto
mam bezlepkovou dietu tak se snazimpouzivat ty tuky,ktere jsou vhodne,jinak rada bych kvuli rodine pro kterou varim pouzivala repkovy olej,jenze kdyz koupim kakoukoliv znacku tohoto oleje je nechutny a smradlavy tuhle jsem to po dlouhe dobe zkusila a nikdo to nechtel jizt ten olej zkazil cele jidlo,abylo to opravdu drahe jidlo,ktere jsem nakonec musela vyhodit tak opet repkovy olej nebudu pouzivat,nevim z jakeho duvodu je ten olej tak hnusny vyrobci by se meli zamyslet a sami ochutnat co vyrabeji opravdu hnus,smrdi to jako kdyby jste varili na rybim tuku
Zkuste si koupit od MAMKY, dělají i s máslovou příchutí.A řepkový olej jako takový není moc vhodný na studenou kuchyni.
Řepkový olej je zásadně na smažení a... na chlazení kovového obrobku v soustruhu, fréze nebo vrtáku.
Jsem diabetik, takže se snažím používat nesladké jídlo a hlavně bez mléčného cukru, kvůli léku.
Z tohoto článku je zřejmí jedna věc, Tuky živočišného původu nejsou "nezdravé". Hodně se ví i o tom, že s nárustem spotřeby rostlinnýh tuků jde i ruku v ruce, křivka nárustu kardiovaskulárnách cohrob. Moc se o tom nemluví, ale je to fakt. Pokud tělu seberete dodávku tuku"cholesterolu" v přirozeé formě, tak tělo si jeje začne vyrábět samo. a skleadovat na horší časy. Samozřejm jsou lidé, kteří můžou mít problém s metabolismem a tam je to kiž na řešení tohoto úrobkému s lékařem. Co se týká rostliných olejů, je potřeba si uvědomit, že pokud chceme něco smažit na oleji, tak nejlépe na řepkoém oleji: Mikdy ne na olivovém a už vůbec ne na slunečnicovém. Budu mít asi hodně odpůrců, ale proč to říkám si můžete dohledat na netu při dotazu: Senzorické vlastnost tuků a olejů. Na smažení nejlíp Sádlo, kokosový tuk, ghí (přeouštěné máslo) a řepkový olej. Ještě poznámka k olivovému oleji. Pozor na skladování. Jen ve tmavé skleniic, nejlíp v temnu a chladnu. Na světle velmi rychle žlukne, a stává se nepoživatelným. Nejlepší jsou pak rady všenořbých rádoby kuchařů a výživových poradců. Jsou schopni smažit a připravovat pokrmy na kdečem. V prvé řadě by chom si měli uvědomit, kde žily pčedchozí naše generace, I podle tomu by se mělo přhlížet při přépravě a vaření jídla.
Ano,píšete dohledat na Netu ale to je někdy ta největší chyba! Někdy je tam hromada hloupostí nebo rad k manipulaci spotřebitelů ku prospěchu výrobců(dodavatelů). Je to jako s roky zavrhovanými vejci.Dnes po třech infarktech( třetím fatálním) mám konečně krev zdravější než před 25 lety a cholesterol komplet v normě(spíš pod horní hranicí) včetně triglyceridů! Sním v průměru 10 vajec týdně! (Ne natvrdo). Kdysi mi zelená Flora(zdravý tuk) málem přivodila čtvrtý infarkt za pouhé 3 měsíce po operaci!Nekupuji žádné potraviny mimo základních.Z uzenin vyjímečně klobásu do zelňačky pokud nemám uzené maso.Nejsem fanatik a vyjímečně uvačím i polévku z mražené zeleniny a bujonu :-)
Máslo a sádlo!!Olej jenom přidávám na smažení
Máslo, sádlo, někdy olej
Výhradně doma vyškvařené sádlo. Na vše...
V pořadí 1.sádlo,2.přepuštěné máslo,3.slunečnicový olej(minimálně-jen do pečiva nebo na domácí tatarku,4. panenský oliváč do salátů.Řepkový olej mi nesmí do domu.NIKDY jsem ho nepoužil!!! Kdo někdy přepouštěl máslo, ví že odebere zhruba 30% sražené mléčné bílkoviny. Je to největší ucpávač trubek v těle,nejde smýt z nádobí ani vařící vodou,pouze mechanicky. Kupovaná tatarka to samé(řepkový olej)!!! U lidí co běžně nakupují nejen základní potraviny je jedno čím doma mastí,protože obchodáky jsou plné humusů.....
Přepuštěné máslo nám mazaly mamky na krupicovou kaši a na kynuté knedlíky. Moc dobrá věc, proto na něm vaří půlka Indie a Indonézie. To je hodně lidí.
Doma skvarene sádlo. repkovy.olej máslo
Máslo-olivový olej-sádlo-slunečnicový olej. Ostatní tuky nechť táhnou odkud přišly.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama